Feszületeket égetett egy férfi Máriapócson - videó

A Nyírbátori Rendőrkapitányság rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást K. F. 42 éves jármi lakos ellen.
Elfogták a feszületégető jármi férfit
Vágólapra másolva!
Rongálás miatt indult nyomozás a Nyírbátori Rendőrkapitányság az ellen a 42 éves, jármi férfi ellen, mert megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt négy hónapban többször, legutóbb pedig április 8-án vallási emlékhelyeket rongált meg Máriapócson.
Vágólapra másolva!

Szombaton

gyúlékony anyaggal leöntötte, aztán meggyújtotta a feszületeket,

és egy ikont tartalmazó szoborfülkét a férfi, de előfordult, hogy tüzet nem okozott, csak egy fakaróval több ütést mért a vallási tárgyra.

A nem éghető anyagból, gránitból és fémből készült vallási tárgyak nem semmisültek meg, de megrongálódtak.

A nyírbátori rendőrök nagy erőkkel keresték a támadót. Sok kihallgatás után sikerült azonosítaniuk a férfit, akit a Jonatán közterületi bevetési egység munkatársaival együtt április 8-án elfogtak jármi otthonában. K. F. gyanúsítotti kihallgatása alatt a férfi beismerő vallomást tett. Tettét szerelmi csalódása és pénzügyi helyzete miatti elkeseredettségével indokolta. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték az illetékes ügyészeknél letartóztatása indítványozását.