Több lakásba is betört egy férfi Budapesten

A letaposott kerítés
Vágólapra másolva!
Vádat emelt az ügyészség egy többszörösen büntetett 50 éves férfival szemben, aki betört egy 18. kerületi házba, majd pár hónappal később egy kőbányai ingatlanból tulajdonított el értékeket.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a férfi 2021. július 14-éről 15-ére virradóan elment egy 18. kerületi házhoz, ahol tudta, hogy a tulajok nincsenek otthon. A férfi a szomszéd telek felől közelítette meg a házat, a drótkerítést letaposta, majd az egyik ablakon lévő szúnyoghálót leemelte és a bukóra nyitva hagyott ablakot benyomta.

A házba bejutva arany, ezüst és bizsu ékszereket, egy aranyozott evőeszköz-készletet, valamint pálinkát lopott, összesen mintegy 150.000 Ft értékben.

A letaposott kerítés Forrás: Ügyészség

Pár hónappal később 2021. december 13-án este a férfi egy kőbányai társasházat szemelt ki magának, amelynek a kerítését megbontotta, majd egy egyik földszinti lakás teraszajtaját befeszítette.

A lakásba bejutva, 270.000 Ft készpénzt, mobiltelefont, ezüst ékszereket, valamint egyéb értékeket, például elektronikai eszközöket lopott,

és a lakás kulcsait is magával vitte, amikkel másnap újra visszatért és még több értéket szerzett meg.

A lopással csaknem 900.000 Ft kárt okozott.

Az ügyészség az 50 éves férfit, mint többszörös visszaesőt, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopásokkal vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt. A férfi bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll.