Vágólapra másolva!
A nagykőrösi, kétéves kislány egy héttel ezelőtt, játékból nyúlt bele a húsdarálóba, amit nem sokkal korábban a nagymamája használt. A gyereket mentőhelikopter vitte a Heim Pál Gyermekkorházba, hol sikerült levenni róla a darálót, és jó eséllyel a keze is tökéletesen fog működni. A nagymamát kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítják – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A múlt héten egy nagykőrösi házhoz riasztották a mentőket, miután egy kétéves kislány belenyúlt egy elektromos húsdarálóba. A gyerekkel a nagymamája volt otthon, aki pont az ebédet készítette.

"Éppen az ebédhez daráltam le fél kiló húst, majd miután végeztem, kikapcsoltam a gépet, az étellel pedig a mosogatónál kezdtem dolgozni. Alig egy percre fordultam el, Olgi beledugta a kezét a gépbe, az indítógombot pedig megnyomta.

Teljesen sokkot kaptam, de szerencsére gyorsan le tudtuk állítani. Még azelőtt, hogy csavart volna egyet a kézfején szegénynek, de így is beszorította"

– mondta a Blikknek a kislány nagymamája, akit kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítanak az eset miatt.

A gyereket mentőhelikopter vitte be a Heim Pál Gyermekkórházba, azonban

a darálót nem sikerült levenni a kezéről.

A horrorfilmbe illő baleset után a kislány csendben tűrte a megrázkódtatásokat. A baleset idejében a szülei nem voltak otthon, a nagymamája vigyázott rá, ő is ment vele a kórházba.

"Már egy hét eltelt, de még mindig szörnyen érzem magam. Nagyon megviselt, még most is bele vagyok betegedve. Ha becsukom a szemem, mást nem látok, csak azt a darálót a kezén.

Nem számít, ha megbüntetnek, ha elítélnek, a legfontosabb, hogy nem kellett amputálni a kisunokám kezét.

Nem is tudom elmondani szavakkal, mekkora boldogság, hogy megmarad a keze" – tette hozzá a nagymama.

A szülők csak órákkal később tudták meg, hogy mi történt, a kislányt akkor már operálták.

– mondta az apa, aki nem hibáztatja a nagymamát, tudja, hogy véletlen baleset volt.

A kórházban Dr. Füle István kézsebész és Dr. Wéber Gabriella gyermeksebész látta el a kislányt, akik csak a megérkezése után szembesültek azzal, hogy a daráló is a kezén van. A tűzoltókat is segítségül hívták, majd végül óvatosan, visszafelé tekerve sikerült levenni a kezéről a darálót.

– mondta a Blikknek Dr. Wéber Gabriella.