Hatalmas, szeméttel teli alagútrendszer van Józsefvárosban – videó

Vágólapra másolva!
A józsefvárosi Szeszgyárkert alatt 7700 négyzetméternyi alagútrendszer van, tele szeméttel és hajléktalanokkal. Több tonnányi szemét lehet lent, a lejáratot hajléktalanok őrzik – írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

A Metropol tett közzé egy videót a az alagútrendszerről, ami 7700 négyzetméter.

A lakói és a segítőik megpróbálják eltitkolni a létezését, több tonnányi szemét lehet odalent és hajléktalanok őrzik a lejáratát.

Több mint egy évvel ezelőtt a Józsefvárosi önkormányzat egy 60 méteres sétálóutca fejlesztésébe kezdett. A Diószeghy Sámuel, Kőris és Szeszgyár utcák közötti kert alatt van a titkos pincerendszer. A Szeszgyár nevű ökofeminista közösség 2021 nyara óta használja a telket „közösségi nappali" és „ökokertként", de az állapota egyre rosszabb. A Metropol már korábban írt arról, hogy

a Szeszgyár kert télen drogtanya lett, ahol eldobott fecskendők is voltak. Beszéltek hajléktalanokkal, akik azt állították, hogy az ökofeministák engedélyével használják a kertet.

Bunkert építettek maguknak, amit érthetetlen, hogyan nem vettek észre a kert használói. A bunker mellett pedig egy föld alá vezető nyílás van letakarva. Ez egy hatalmas alagútba vezet, ami a teljes kert alatt van. Az alagútrendszert téglából építették és boltíves, régen a Szeszgyárhoz tartozott, valószínűleg hordókat tartottak itt.

Ma viszont csak szemét van itt, több méter magasan

– írja a Ripost.

A józsefvárosi önkormányzat egy éve tervezi a sétálóutca megépítését, de arról még nem lehetett hallani, hogy mi van a kert alatti pincerendszerben. Baj, ha a város vezetés nem tud róla, az pedig nagyobb baj, ha tudnak róla, mégsem tesznek semmit.