Vágólapra másolva!
A bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki pénteken menekülés közben majdnem elgázolt egy rendőrt - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn.
Vágólapra másolva!

A hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt kihallgatott, 33 éves, hevesi férfi március 31-én eltiltás hatálya alatt vezett autót és nem állt meg egy stoptáblánál. A kereszteződésben álló rendőrök üldözőbe vették. Fényjelzéssel jelezték a sofőrnek, hogy álljon meg.

A férfi továbbhajtott a 3-as főúton, majd letért és a bicikliúton menekült tovább.

A rendőrök utolérték a férfi autóját, megint fény- és hangjelzést adtak, és hangosbeszélőn keresztül is azt mondták a férfinek, hogy álljon meg. Ő továbbra sem tett ennek eleget. Autójával letért a búzaföldre, majd visszafordult a 3-as főút felé. A rendőrök leállították rendőrautót, felvették a láthatósági mellényt és kiléptek a főút ellentétes irányú sávjaiba,

ahol az egyikük megállította a forgalmat, míg a másik karjelzéssel próbálta megállítani a közeledő férfit.

A sofőr nagy sebességgel haladt tovább, áttért a szemközti sávba,

ezért az egyik járőrnek el kellett ugrania, hogy elkerülje a balesetet.

A menekülő autós egy kis ideig a menetiránnyal ellentétes forgalmi sávban haladt, majd visszatért a saját sávjába és folytatta a menekülést.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A többszörösen büntetett előéletű férfi - aki három, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll - erőszakkal akadályozta a rendőri intézkedést, és szándékosan közvetlen veszélynek tett ki a rendőrök életét, testi épségét, ezért az ügyészség elrendelte az őrizetét. A bíróság a nyomozó ügyészség indítványával egyetértve - a szökés, az elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére figyelemmel - egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.