Orbán Viktor megint felmosta a padlót a baloldallal

ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt Közéleti személyiség foglalkozása miniszterelnök politikus SZEMÉLY
Budapest, 2023. február 27. Orbán Viktor miniszterelnök a frakcióvezetők felszólalásaira válaszol az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitónapján, 2023. február 27-én. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Mi szabadságharcosok voltunk, és azok maradtunk, ma a hazánk függetlenségéért kell harcolni a külső ellenfelekkel szemben, és a belső megbízóikkal szemben, akik közé Önök is tartoznak - ezt válaszolta Orbán Viktor kormányfő az azonnali kérdések órájában Gelencsér Ferencnek, Gyurcsány ifjúsági tagozata aktuális vezetőjének. A miniszterelnök egy másik kérdés kapcsán közölte, igazságossági szempontból fontos, hogy egy köbméter vízért mindenki ugyanannyit fizessen.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor kormányfő Kálmán Olgának (DK) azt válaszolta: az én kormányom Magyarország kormánya, és a magyar nép megbízásából én irányítom. A jogszabályok mindenkire vonatkoznak, örülök, hogy az ügyészség ellátja a feladatát.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Megsemmisítő szavak a momentumos ficsúrnak

Orbán Viktor Gelencsér Ferencnek (Momentum) azt válaszolta, hogy nem tud róla, hogy politikai karrierje lett volna, de szolgálat valóban van mögötte, több mint 30 év.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy minden kormánytag sokkal többet tett a hazájáért, mint amit Gelencsér valaha fog tenni az életében.

"Önök valóban háborúpártiak"

Orbán Viktor Gurmai Zitának (MSZP) azt mondta, hogy a baloldaliak valóban háborúpártiak. "Mi minél előbbi tűzszünetet és béketárgyalásokat szeretnénk, és ezért nem szállítunk fegyvert" - tette hozzá. Azt hittem, hogy Önök büszkén vállalják, hogy a háború meghosszabbodása elhozza a békét. Ezt a háborút egyetlen fél sem fogja megnyerni, ezért azonnali tűzszünet kell, hogy minél több életet lehessen megmenteni - tette hozzá.

Orbán Viktor hozzátette:

Ez egy veszélyes háború, és akkor leszünk biztonságban, ha vége lesz - tette hozzá.

Forrás: AFP/Sergey Bobok

Erről az illetékes kamaráknak kell döntenie

Orbán Viktor Lukács László Györgynek (Jobbik) azt válaszolta a kötelező kamarai tagság kapcsán, hogy a kamara belső ügyeiben a kamara illetékes. A magyar kormány a kamarákat partnernek fogadja el, és szívesen hoznak közösen döntéseket. Az orvosi kamara kapcsán azt mondta a kormányfő, hogy elsősorban köszönettel tartoznak nekik, hogy segítettek a hálapénz felszámolásában. Ez nem ment volna az orvosi kamara nélkül.

A kormányfő közölte, hogy

ha a kötelező tagságot hatalommal való visszaélésre használják, akkor lép a kormány, de még ekkor sem történt meg a kamara felszámolása.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ha a Magyar kereskedelmi és Iparkamara úgy dönt, hogy másként akarnak működni, akkor azt nekik kell kifejezni. A kormányfő szólt arról is, hogy az MKIK-nak nagy szerepe van abban, hogy a mostani nehéz gazdasági helyzetben a KAVOSZ-al közösen ki tudtak dolgozni egy sikeres hitelezési rendszert.

Nincs non-profit megoldás a végrehajtásban

Orbán Viktor kormányfő Toroczkai Lászlónak (Mi Hazánk) azt válaszolta, hogy nem helyes, ha valaki a politikusokat maffiózóknak nevezi, de ehhez már hozzászokott. A közjegyzők nevében kikérte, hogy egy egész foglalkozási csoportot bűnözői rétegnek tüntet fel.Azzal vádoltak minket, hogy ránk nem vonatkoznak a jogszabályok, miközben az ügyészség ugyanúgy jár el a Völner-ügyben, mint más ügyekben. - mondta a kormányfő.

Orbán Viktor szerint nem fog működni non-profit megoldás a végrehajtás terén, de készek a további tárgyalásokra.

Gyárakat zárna be a baloldal?

Orbán Viktor Keresztes László Lorántnak (LMP) azt válaszolta, a kormány foglalkozott az ívóvízhálózat kérdésével. Magyarország történeti okokból olyan méretű, hogy minden területén ugyanakkora pénzt kellene fizetni az elfogyasztott vízért, de most nem ez a helyzet - tette hozzá.

A vízközmű-hálózat állapota több évtizedes elmaradásban van, a kormányzat egyelőre csak toldozgatásban-foldozgatásban van. Összesen 3000 milliárd forintra lenne szükség a hálózat megújításához - tette hozzá.

Az ország minden részén ugyanakkora lehet a vízdíj Fotó: Hajdú D. András [origo]

A kormányfő arról is beszélt, ahhoz, hogy 3000 milliárd forintot el tudjanak költeni a hálózat fejlesztésére, ahhoz meg kell termelni.

Ezzel szemben a baloldal szerint be kéne zárni a gyárakat, így pedig nem lenne forrás a modernizációs programokra, és jelentősen nőne a munkanélküliség is - hívta fel a figyelmet a kormányfő.