Jogerősen is elítéltek egy volt, magas beosztású rendőrtisztet a Vizoviczki-ügyben

Vizoviczki tárgyalás, bíróság
Vágólapra másolva!
A Vizoviczki László nevével fémjelzett, fővárosi rendőri vezetőket érintő katonai büntetőeljárásban korrupciós bűncselekmény miatt 2021 májusában a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vádat emelt az alapügy egyik vádlottja, egy korábban leszerelt, volt magas beosztású rendőrtiszt ellen.
Vágólapra másolva!

A megállapított tényállás szerint a jogász végzettségű vádlott a katonai büntetőeljárásban a felelősségre vonás elkerülése érdekében vádlott társát 2020. február 4-én arra akarta rávenni, hogy mint egykori beosztottja a vád tárgyává tett egyes bűncselekményei elkövetését a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa előtti eljárásban

vallomásával helyette vállalja magára és ennek teljesítése esetére pontosan meg nem határozott összegű havi juttatásban részesíti.

Ezért a volt rendőrt a Fővárosi Törvényszék 2022. április 20-án kihirdetett ítéletével bűnösnek mondta ki vesztegetésben, amelyért 1 év börtönbüntetést kapott, 3 évre felfüggesztve. Az elsőfokú ítélet ellen végrehajtandó szabadságvesztés büntetésért és közügyektől eltiltásért bejelentett ügyészi, valamint felmentés céljából előterjesztett védelmi fellebbezéseket elbíráló Fővárosi Ítélőtábla idén április 6-án kihirdetett másodfokú ítéletével helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, ami mától jogerős - olvasható a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség Origónak küldött közleményében.

Több rendőr is a vádlottak padjára került Vizoviczki miatt

Februárban a Fővárosi Törvényszék hat és tizenegy év közötti fegyházbüntetésre ítélte azokat az egykori magas beosztású rendőrtiszteket, akik a vád szerint különféle korrupciós bűncselekményeket követtek el a Vizoviczki-ügyben. Tizennégy ember került a vádlottak padjára, közülük nyolcan voltak egykor rendőrök.

Vizoviczki László a tárgyalóteremben 2017 április 24-én Forrás: Csudai Sándor - Origo

A vádirat szerint a vendéglátásban nagy befolyással bíró,

alvilági körökben ismert vállalkozó rendszeresen lefizetett rendőröket és más hatósági dolgozókat azért, hogy üzeletei, például túlszámlázó striptease bárjai, zavartalanul működhessenek, és előre értesüljön az ellenőrzésekről;

Ráadásul a korrumpált emberek folyamatosan háborgatták "Vizo" konkurenciáját.