Autótolvajt fogtak a nagykátai rendőrök

Vágólapra másolva!
Elfogatóparancs alapján kerítették kézre azt a 35 éves, nagykátai férfit, aki barátnőjével együtt engedély nélkül elvitte rokona autóját február végén, majd elmenekült a rendőrök elől, és bujkálása alatt egy másik kocsit is ellopott.
Vágólapra másolva!

Halálra rémült egy nagykátai férfi február 28-án, amikor arra ébredt, hogy eltűnt az autója, slusszkulcsa, és mobiltelefonja is.

Mint kiderült, rokona, a szintén helybéli K. Krisztián lopta el az autóját, és barátnőjével együtt kocsikázott vele a környéken,

egészen addig, amíg egy közeli faluban le nem csaptak rájuk a rendőrök. Amint észrevette a rendőröket, a férfi a gázra taposott, és megpróbált elmenekülni, de egy földúton elakadt.Ott kiszállt, otthagyta a nőt és a kocsit, és elszaladt még azelőtt, hogy a rendőrök elfogták volna.

K. Krisztián ellen elfogatóparancsot adtak ki,

miután egyik tartózkodási helyén sem találták. Míg szökésben volt, egy másik autót is ellopott. Március 21-én elment egy környékbeli sírköves műhelyéhez, és beszélgetni kezdett vele. Amikor nem figyelt, beugrott az udvaron parkoló autójába és Cegléd felé hajtott vele. Az autóval együtt elvitte a benne hagyott, félmillió forinttal teli pénztárcát, áramfejlesztőt, és talicskát.

Forrás: Police.hu

A rendőrök végül a helyi vasútállomáson fogták el március 28-án. A 35 éves férfi először mindent tagadott, de aztán megtört és beismerő vallomást tett. Elmondta, a sírköves autóját valóban ellopta, és Abonyba ment vele, ahogyan mondta:

Hozzátette, hogy a rokona autóját nem ő, hanem a barátnője kötötte el és a nő is vezette. Megbánását ezekkel a szavakkal fejezte ki:

Forrás: Police.hu

A nagykátai rendőrök a lopott kocsikat a benne lévő iratokkal és értékekkel - a félmillió forintot leszámítva - együtt megtalálták, és visszaadták a tulajdonosoknak. A letartóztatott K. Krisztián ellen kifosztás és lopás gyanúja miatt indult nyomozás - írja a Police.hu.