Gyurcsányék minden mozdíthatót el akarnak adni Erzsébetvárosban - videók

Niedermüller Péter; Gyurcsány Ferenc beszél előad Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2015. június 5. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök (b) az Új Köztársaságért Alapítvány és a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége európai parlamenti képviselőcsoportjának Új munkahelyek az új gazdaságban című konferenciáján a budapesti Mozsár Kávézóban 2015. június 5-én. Jobbról Niedermüller Péter, a DK EP-képviselője, a párt alelnöke. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A gyurcsányista Niedermüller Péter vezetésével három és fél milliárd forint értékben adná el az önkormányzat vagyonát a balliberális vezetés. A Fidesz szerint végkiárusítani akarják az összes, több milliárd forint értékű még mozdítható önkormányzati ingatlant.
Vágólapra másolva!

- fogalmazott Radics Béla fideszes képviselő. A politikus szerint ez az intézkedés az erzsébetvárosi polgárok meggyalázása. A 3,5 milliárd értékű csoportos ingatlaneladási tervezet azért is botrányos, mert így a piaci értéküknél jóval alacsonyabb összegért adja el a különböző telkeket, házakat a kerület. Radics Béla elmondta, hogy ez a tervezet egy 5,6 milliárd forintos előirányzatnak az első része, vagyis ezek után még további 2,1 milliárd értékben kíván ingatlanokat eladni Niedermüller Péter.

A politikus hozzátette: ilyen mértékű ingatlan állománynak az előterjesztésénél fennáll annak a veszélye, hogy ezek az ingatlanok a kiírt árnál jóval alacsonyabb összegért kelhetnek el - írta a pestisracok.hu.

Fidesz: A dollárbaloldal végkiárusítana

A dollárbaloldal dobra akarja verni az erzsébetvárosiak még megmaradt közös vagyonát is – reagált a Fidesz az erzsébetvárosi önkormányzat ingatlaneladási terveire. Azt írták, hogy az erzsébetvárosi dollárbaloldal az önkormányzat tartalékainak felélése után most végkiárusítani akarja az összes, több milliárd forint értékű, még „mozdítható" önkormányzati ingatlant.

„Az erzsébetvárosi FIDESZ–KDNP-frakció elutasítja az erzsébetvárosiak maradék közös vagyonának példátlan és felelőtlen dobra verését, és mindent meg fog tenni, hogy megvédje az erzsébetvárosi polgárok közös vagyonát a dollárbaloldaltól" – fogalmaztak.

Mint írták, az erzsébetvárosi önkormányzat következő testületi ülésének napirendjén szerepel a dollárbaloldal polgármesterének, Niedermüller Péternek az a javaslata, hogy többmilliárdos nagyságrendben az összes, még „mozdítható" ingatlanát adja el Erzsébetváros.

A fideszes és KDNP-s képviselők ezért kezdeményezik, hogy a dollárbaloldal önkormányzati ingatlanok végkiárusítására vonatkozó javaslata kerüljön le a képviselő-testületi ülés napirendjéről –

közölték.

A Fidesz szerint a javaslat azt jelenti, hogy a dollárbaloldal alig egy évvel az önkormányzati választások előtt teljesen ki akarja árusítani az erzsébetvárosi emberek közös vagyonát. Ilyen „brutális nagyságrendű" önkormányzati ingatlankiárusítást a rendszerváltoztatás óta nem hajtott végre a VII. kerület önkormányzata – hangsúlyozták.

Úgy folytatták, hogy a dollárbaloldal 2019-ben úgy kezdhetett hozzá az önkormányzat vezetéséhez, hogy Erzsébetváros kasszájában 10,5 milliárd forint tartalék volt. „Ezt a megtakarítást, ismert baloldali szokás szerint, alig három év alatt teljesen felélték Niedermüllerék. Mostanra pedig odáig jutottak, hogy az összes, még mozdítható önkormányzati ingatlant is el akarják herdálni" – áll a reagálásban.

Karácsonyék is eladnának mindent

Nem az erzsébetvárosi baloldal az, amelynek először eszébe jutott nyerészkedni az önkormányzati ingatlanokon. Mint ismeretes, a fővárosi önkormányzat ingatlanértékesítési tervének előterjesztéshez csatolt táblázat szerint Karácsony Gergelyék bruttó 18 milliárd forint bevételt remélnek különféle ingatlanok eladásából. Az önkormányzat összesen 61 ingatlant kíván értékesíteni, amelyek között II. kerületi villák, újpesti, ferencvárosi, újbudai iskolák, józsefvárosi iroda és számos üres telek mellett akad szivattyúház, egykori kispesti kultúrház, kőbányai lőtér, vidéki szociális otthon, mezőgazdasági terület, kastély és ráckevei, visegrádi szórványlakások is.