Két fiú vert halálra egy gátőrt Monokon

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A bíróság elítélte azt a két fiút, akik olyan brutálisa megvertek egy gátőrt Monokon, hogy az belehalt a sérüléseibe. A holttestet egy erdőben próbálták meg elrejteni.
Vágólapra másolva!

A két fiú 2021 szeptemberében egy Monok melletti horgásztónál dolgozott. Egy nap engedély nélkül elvitték a 77 éves gátőr kocsiját, amivel belehajtottak a kukoricásba, ahol az autó elakadt. Amikor ezt a férfi észrevette, azt mondta a fiúknak, hogy el fogja mondani a főnöküknek, és a rendőrséget is hívja.

A fiúk erre rátámadtak, fahasábokkal ütötték és rugdosták is a felnőttet.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Amikor a fiúk békén hagyták, a férfi elindult az úton, ahol találkozott egy autóssal. Segítséget kért tőle, de ekkor a fiúk is odaértek és azt mondták az autósnak, hogy az áldozat részeg, és majd ők segítenek neki. Az autós a gát végéhez ment, ahonnan kihívta a rendőröket.

A fiúk eközben ismét brutálisan megverték a gátőrt, aki ezt a támadást már nem élte túl.

Az egyik gyilkosa kivette a férfi zsebéből a kocsija kulcsait, és odaadta a bűntársának. A támadók elindultak haza. Ekkor vették észre a közeledő rendőr és mentőautót. Visszamentek, és a holttestet elrejtették egy erdőben. Az egyik fiú később a kocsi kulcsait a fagyasztóba dugta. A két gyilkos beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról az előkészítő ülésen.

A bíróság többek között emberölés miatt az egyiküket 7 év 6 hónap, a társát pedig 9 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A döntés nem jogerős – írja a Miskolci Törvényszék.