Újabb gyalázatos antiszemita videó került elő Gyöngyösi Mártonról - vele ünnepelt Pressman, Biden embere

David Pressman, Gyöngyösi Márton
Vágólapra másolva!
Ránézésre, minden izraeli állampolgárt nemzetbiztonsági kockázatnak nevezett Gyöngyösi Márton egy évekkel ezelőtti lakossági fórumon. A Jobbik elnöke egy másik beszédében a holokauszt áldozatain is gúnyolódott, korábban pedig a zsidó képviselőket listázta volna a magyar Országgyűlésben - írja a Magyar Nemzet. Mindezek fényében érthetetlen, milyen okból hívta meg a súlyos antiszemita kijelenéseiről elhíresült jobbikos politikust az amerikai nagykövet a zsidó húsvét ünnepkörében szervezett széderestre.
Vágólapra másolva!

Megdöbbentő videófelvétel került elő Gyöngyösi Mártonról, aki évekkel ezelőtt egy jobbikos lakossági fórumon súlyos antiszemita kijelentéseket tett. A Jobbik jelenlegi elnöke és európai parlamenti képviselője arról beszélt néhány éve, hogy minden izraeli állampolgár nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Szó szerint ezt mondta:

"Tehát ez az Izrael, és ennek az Izraelnek minden egyes állampolgára – meggyőződésem szerint – járjon bárhol a világon, nemcsak Magyarországon, ab ovo,

Gyöngyösi tehát elismerte, hogy kifejezetten rasszista alapon, „ránézésre” ítélt el egy egész nemzeti közösséget, annak minden tagját, válogatás nélkül. Ez a náci időket idéző gyűlöletkeltésre alkalmas kijelentés nem meglepő a jobbikos politikustól, hiszen már 2012-ben óriási botrányt okozott, amikor az Országgyűlésben a zsidó képviselők listázását követelte. „Itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és

– ezekkel a félreérthetetlen szavakkal vázolta a gázai konfliktussal kapcsolatos elképzelését Gyöngyösi Márton, a Jobbik akkori külpolitikai szakértője.

Gyöngyösi Márton Forrás: © European Union 2022 - Source : EP/Fred Marvaux

A 2012-es felszólalásból hatalmas botrány lett, hazai és nemzetközi zsidó szervezetek, magyar pártok, közéleti szereplők hangosan tiltakoztak ellene. Gyöngyösi karrierje a Jobbikban azonban ezt követően is felfelé ívelt, meg sem állt Brüsszelig, európai parlamenti képviselő lett, most pedig a párt elnöke.

Egy másik, 2013-as lakossági fórumon egyébként Gyöngyösi odáig ment, hogy a holokauszt áldozatain gúnyolódott, gyakorlatilag relativizálta a tragédiát.

A Wallenberg- és holokauszt-emlékév kapcsán úgy fogalmazott: „Jó példa erre, hogy a tavalyi évben volt egy Wallenberg-emlékév, amiről azt gondolhattuk, december 31-ével véget ér, és nagyot lélegezhetünk, hogy akkor most letudtuk a mea culpázásnak, a lelkiismeret-furdalásnak, meg a miegymásnak a nagy évét, és ezután felszabadultan beléphetünk 2013-ba. De csak lélegzetvételnyi volt az idő, hiszen az Orbán-kormány 2013-ra meghirdette a holokauszt-emlékévet, ami a mai napig tart. Újra szembesülnünk kell valami új intézkedéssel, ami a holokauszt-emlékév keretében zajlik” – mondta felháborodottan a jobbikos politikus.

Ezután Gyöngyösi megkérdezte a jelenlevőktől, van-e a soraikban valaki, aki túlélte a holokausztot. A gúnyos kérdésre egy résztvevő hangosan bekiabálta, hogy „reméljük nincs!” Erre Gyöngyösi úgy reagált:

Tehát nem lehet véletlen, hogy a náci háborús bűnösök felkutatására szakosodott Wiesenthal Központ 2012-es összesítésében Gyöngyösit a Jobbikkal együtt a világ hetedik legantiszemitább szereplőjeként tüntették fel.

Mindezek fényében teljesen érthetetlen, hogyan vehetett részt a napokban a budapesti amerikai nagykövet, David Pressman által adott széderesti vacsorán.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke arról számolt be, hogy csak a helyszínen tudta meg, hogy a Jobbik elnöke is a meghívottak között volt,

s hogy az ültetési rend szerint éppen vele szemben kapott helyet. A zsidó vezető azt is hozzátette: nem tartja „hiba nélkülinek”, hogy előzetesen nem kapott tájékoztatást Gyöngyösi részvételéről.

Forrás: twitter

Egyébként a Magyar Nemzetnek Heisler úgy fogalmazott, hogy

a Jobbik elnökének személye zsidó körökben különösen nem kívánatos.

A Neokohn nevű portálnak küldött közleményében pedig arra mutatott rá a Mazsihisz vezetője:

Gyöngyösi hazudott, amikor azt nyilatkozta, hogy hosszasan beszélgetett vele.

Mint fogalmazott: „az egész rendezvény alatt érdemi párbeszéd egyáltalán nem zajlott közöttünk”.

A baloldali pártok és politikusok azonban most hallgatnak, nyoma sincs annak a heves tiltakozásnak, amivel 2012-ben még elítélték Gyöngyösi durva antiszemita kijelentéseit.