Dömötör Csaba: Gyurcsány szavai világos szavak, botrányosak és antidemokratikusak - videó

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc, Március 15., beszéd, Egyetem tér, 2023.03.15.,
Vágólapra másolva!
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Parlamentben elmondott felszólalásában ítélte el a baloldal viselkedését, és azt, amit néhány napja Gyurcsány Ferenc mondott el a Spirit FM-en. Dömötör úgy látja, hogy az, hogy a baloldal azon dolgozik, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó pénzeket, egyrészt döbbenetes, másrészt a bukott miniszterelnök szavai világos szavak, botrányosak és antidemokratikusak.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár a Facebookra feltöltött videóban kifejezte mélységes megdöbbenését Gyurcsány kijelentései kapcsán. Szerinte az uniós pénzek körüli vita irányát az szabja meg, hogy Gyurcsány hogyan nyilatkozott erről. Dömötör szerint

Gyurcsány egészen megdöbbentő nyíltsággal beszélt arról, hogy a baloldal azért dolgozik külföldön és itthon is, hogy ne kapja meg hazánk a neki járó forrásokat.

Az államtitkár szerint

Gyurcsány szavai világos szavak, botrányosak és antidemokratikusak.

Dömötör Csaba úgy látja, hogy ez is jól mutatja, hogy nincs szó a baloldal által évek óta hangoztatott demokráciaféltésről, jogállamiságról, hanem sokkal inkább arról, hogy felül akarják írni a választási eredményeket. Hozzátette: így már értik, miért akar a baloldal egy ötödik jogszabály-módosítást a vagyonnyilatkozati rendszer tekintetében. Így már érthető, miért kritizálják a magyar oktatási rendszer módszereit, amelyeket a németek, osztrákok és franciák esetében nem tesznek, mindezt úgy, hogy az EU-nak nincs oktatási hatáskörben joghatósága Magyarország vonatkozásában.

A baloldal azt akarja, hogy ne kapja meg hazánk a neki járó pénzeket Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Dömötör Csaba kifejtette, hogy most már érthető, hogy miért támaszt Brüsszel újabb és újabb feltételeket hazánkkal szemben. Dömötör szerint

Brüsszelben irányváltást akarnak a magyar háborús politikával kapcsolatban, másrészt a dollárbaloldal kormányváltást akar, és ezt a brüsszeli pénzek visszatartásán keresztül akarják elérni.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy most úgy áll a helyzet, hogy amikor arról kell szavazni, hogy a Brüsszel által kért módosítások átmenjenek az Országgyűlésen,

a baloldal szándékosan nemmel szavaz, ezzel is szabotálva a Brüsszel által elvárt törvénymódosítások keresztül vitelét, tehát így akadályozzák közvetve, hogy hazánk ne kapja meg a neki járó pénzeket. Ezzel szemben viszont a dollárbaloldal milliárdokat kapott külföldről.