Orbán Viktor olasz tisztelője, Soros ellenfele is jön a CPAC Hungaryre

ORBÁN Viktor
Budapest, 2022. május 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Simone Billi olasz politikus, 2018 óta a Salvini-féle Liga jobboldali párt képviselője az olasz parlamentben, akit 2022-ben újraválasztottak. A Külügyi Bizottság Olaszok a világban albizottságának elnöke. 2019 óta képviselői tevékenységei mellett együtt dolgozik a Machiavelli Tudásközponttal is. A Mandiner összefoglalója szerint az olasz választási rendszer érdekessége, hogy a külföldön élő olasz állampolgárok saját képviselőket választanak.
Vágólapra másolva!

Billi a „Külföld-Európa" választókerületet képviseli, amely az európai kontinens összes országát magában foglalja Portugáliától Oroszországig, és hárommillió olasz választópolgárból áll: 94,8 százalékos szavazati arányt ért el az olasz parlamentben, ami a legtöbb a külföldön megválasztott képviselők között minden pártot számításba véve.

Különösen büszke az évezredes olaszországi civilizációra, fontosnak tartja, hogy hazája történelmét és hagyományait külföldön is minél többen megismerjék.

A portál szerint Simone Billi egyébként nem ismeretlen Magyarországon, hiszen tavaly tavasszal a NEB-bel és a Fidesszel együtt koszorúzta meg Monti Sándor mellszobrát a Nemzeti Múzeum kertjében. (Monti az olasz légió parancsnokaként harcolt az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején.)

Orbán Viktor támogatója is

– írta egy helyütt.

Soros György Forrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

Az olasz politikus Soros György nagy kritikusa

Mint idén februári posztjában írta,

Az olasz politikussal a következő budapesti CPAC Hungaryn találkozhatunk májusban. A politikus az Alapjogokért Központ meghívására érkezik hazánkba.