Ajánló a HírTV Radar című műsorából

Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A riportműsor izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

FURCSA BETÖRÉS - Betörtek a gyrososhoz, hogy aztán a megszerzett pénzből egy másik étteremben gyroszt vásároljanak. A pofátlan elkövető ráadásul egy olyan büfébe jutott be ami a kerületi kapitányság mellett van. Ezzel a bűnöző haverjai előtt akart vagánykodni. A 33 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, azt mondta, be akarta bizonyítani, hogy a XVI. kerületi rendőrök mégsem olyan kemények.

EGYRE FOKOZÓDIK A HATÁRHELYZET AUSZTRIA FELÉ - Két kishatárt is lezártak, vagy korlátoztak az elmúlt időszakban az osztrák-magyar határon. Március 1-től a nagy átmenő forgalom miatt gyalogos zónát alakítanak ki az Ágfalva melletti Schattendorf határhoz vezető belterületi útján. Itt az építés idejére teljesen lezárták a határszakaszt. A Magyarországról Szentmargitbányára vezető utat is korlátozták február végétől, minden gépjárművet kitiltottak. Ez alól csak a környező települések forgalma képez kivételt. Utánanéztünk a jelenlegi helyzetnek.

JÓDFOGYASZTÁS ATOMVESZÉLY ESETÉN? - Az orosz-ukrán háború atomveszéllyel fenyeget. Tavaly augusztus végén elsőként a Zaporozsijai atomerőműnél élénkültek meg a harcok, most pedig már az atomfegyverek bevetésétől kell tartanunk. Szlovákiában és Romániában jódtablettákat osztottak a lakosságnak. A Sugárvédelmi Laboratórium vezetőjét kérdeztük, hogy valóban védelmet jelenthet-e a jódfogyasztás.

MISHMI-TAKIN SZÜLETETT A NYÍREGYHÁZI ÁLLATPARKBAN - Mishmi-takin született a Nyíregyházi Állatparkban! A különleges külsejű patás állat igazi ritkaságnak számít, hiszen a világon állatkerti körülmények között mindössze 175 egyed él.

RÉGÓDA DÉDELGETETT ÁLOM VÁLIK VALÓRA ZALAEGERSZEGEN - Régóta dédelgetett álom válik valóra a Zalaegerszegi Futball Club életében. Ez utóbbihoz kérik a szurkolók segítségét. Egyedi, rég nem látott relikviákra számítanak a klubnál, hogy minél szélesebb körben tudják bemutatni a ZTE FC történelmét.

MEGÚJULT POMPÁBAN A SÜMEGI VÁR - Túracipő, sportcipő, kirándulás - ezek a szavak Illés Peti kollégánkat jellemzik. Most egy olyan helyszínt mutat meg amely a 13. század második felében épült, de ma is impozáns látványt nyújt, ahogy a magasan kiemelkedő hegytetőről uralja környezetét.

A VILÁGON EGYEDÜLÁLLÓ TOJÁSGYŰJTEMÉNY - Egy kis Baranya vármegyei faluban, Zengővárkonyban található az a míves tojásgyűjtemény mely a világon egyedülálló. Tulajdonosa egy közel 50 éve Németországban élő nő, Nienhaus Rózsa. A tárlaton elsősorban Európában, ezen belül is a Kárpát-medencében készült művészi színvonalon kidolgozott alkotások láthatók, de vannak olyanok is melyek más földrészekről kerültek a gyűjteménybe.

HÚSVÉTI NYULADALOM - Húsvéti Nyuladalom néven szerveztek gyermekek számára programot az ózdi Digitális Erőműben. Az óvodások és az általános iskolások népi játékokat próbálhatták ki, megtanulhatták a tojásfestés művészetét, de a nyuszi simogató sem maradhatott ki a sorból. Emellett egy bábelőadást is megtekinthettek.