Húsdarálóba szorult egy 2 éves lány keze - fotó

heim pál kórház, gyerek, Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet,
Budapest, 2022. szeptember 29. Egy új, a mozgásszervi rehabilitációban segítő berendezés a gyógyítást segítő új eszközpark átadásán a fővárosi Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben 2022. szeptember 29-én. Rehabilitációs roboteszközökkel, alacsony röntgensugárzású radiológiai berendezéssel, valamint különféle új fül-orr-gégészeti műtéti technikák alkalmazását lehetővé tevő berendezésekkel bővült a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet eszközparkja. A beruházás több mint egymilliárd forintból valósult meg. A háttérben egy új, a mozgásszervi rehabilitációban segítő berendezés. MTI/Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Az elektromos húsdarálóval együtt vittek a Heim Pál Gyermekkórház Sebészeti Osztályára egy 2 éves kislányt, mert beszorult a keze a szerkezetbe - olvasható a kórház közösségi oldalán, amin egy fotó is látható. 
Vágólapra másolva!

"Kézsebészeink, Dr. Wéber Gabriella és Dr. Füle István a gyermek csont, ideg és in sérüléseit vértelenségben megműtötték. A műtét után a sérült szövetek keringése rendeződött, fertőzésre utaló jeleket nem észleltünk, ezért bízunk benne, hogy a gyermek keze teljes funkcióval helyre fog állni" - írták, majd hozzátették, hogy Dr. Nagy Anikó főigazgató főorvos

akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, ami a feladatunk: a gyermekek legmagasabb szintű gyógyítása."

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet ma Európa egyik legnagyobb önálló gyermekkórháza, ahol minden évben 2 millió műtétet végeznek el.

"A csecsemő- és gyermekgyógyászati ellátás biztos bázisa vagyunk, országos gyermeksürgősségi és gyermekbaleseti központként folyamatos rendelkezésre állással a gyermekgyógyászat minden területén a legmagasabb szintű szakmai felkészültséggel gyógyítunk meg évente közel 35 ezer fekvőbeteget és félmillió ambulánsan kezelt gyermeket, fiatalt. Öröm és büszkeség van bennünk! Köszönjük sebészeinknek, hogy minden nap esélyt adnak valakinek egy teljes élethez, ahogyan most ennek a kis gyermeknek is megadták" - írták a posztjukban.