Viperás támadók: megdöglesz k*csög

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Ítéletet hozott a Tatabányai Törvényszék annak a két férfinak az ügyében, akik viperával megtámadták és kirabolták az egyik ismerősüket Tatabányán. 
Vágólapra másolva!

2022. március 4-én 22 óra után nem sokkal a két férfi megjelent egy közös ismerősük tatabányai lakásánál, ahova az egyik egy 70-80 centiméter hosszúságú viperát is vitt magával.

Az egyik férfi bekopogott a ház ajtaján, miközben azt kiabálta, hogy „megdöglesz, k*csög!".

A lakásban élő résnyire kinyitotta az ajtót, mire a férfiak a viperával hadonászva benyomultak a lakásba. Miközben az egyik összeverekedett a lakás tulajdonosával, a másik elvette a telefonját és annak tartozékait. Ekkor odaszólt az egyik rabló a másiknak, hogy vigyék a Playstationt is, ezért azt is elrakta. Az áldozatnak sikerül kiszabadulnia és elmenekülnie.

A két rabló elvitte a férfi kabátját, pénzt, a bankkártyáját és SZÉP-kártyáját. Összesen több mint 300 ezer forintot zsákmányoltak és a rablás után az első dolguk az volt, hogy a bankkártyával energiaitalt vettek.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A bíróság az elsőrendű vádlottat rablás, magánlaksértés és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt, halmazati büntetésként 5 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte. A másik férfit, aki már korábban 6 alkalommal büntették meg rablás, magánlaksértés, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt 6 év börtönbüntetésre ítélte.