Tíz évet tölthet börtönben a nő, aki a rokonaira gyújtotta a házat

tűz, tűzeset, kerepesi út, budapest, főtaxi, kerepesi, 8. kerület, tűzoltó, katasztrófavédelem, illusztráció
Vágólapra másolva!
Hét év helyett tíz év fegyházra súlyosították a büntetését annak az asszonynak, aki közel három évvel ezelőtt egy elfajult vitát követően acetonnal locsolt le egy teraszon lévő kanapét, amit aztán meggyújtott, amíg rokonai a házban aludtak. Mire észlelték a tüzet, már a tető is lángolt. Csak a szerencsének köszönhetően menekültek meg.
Vágólapra másolva!

A nő családtagjaival együtt rendszeresen ivott. Részegen gyakran veszekedtek egymással, és a vita néha elfajult. 2020. április 10-én szokás szerint késő estig ittak. Ezen a napon viszont valami más is történt. Az asszony megfenyegette a rokonait. Kötekedett a többiekkel, és azt kiabálta, hogy

Mivel attól félt, hogy a többiek rendőrt hívnak, elmenekült otthonról, a többiek pedig lefeküdtek aludni.

Amikor az asszony látta, hogy mindenki bement az udvarról, visszatért a házhoz, és

a teraszon lévő kanapét lelocsolta acetonnal, aztán meg is gyújtotta.

A házban egy emberen kívül már már mindenki aludt. Csak akkor vették észre, hogy ég a ház, amikor már a tető is lángolt. Az áldozatok kimenekültek a házból. Megpróbálták megfékezni a lángokat, de csak a tűzoltóknak sikerült.

A szerencsének köszönhető, hogy életben maradtak a házban lévők és senki nem sérült meg.

A Miskolci Törvényszék a nőt tavaly ősszel, szeptember 15-én gyilkossági kísérlet miatt 7 év börtönre ítélte. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség súlyosítás érdekében fellebbezett, mert úgy találták, hogy a büntetés aránytalanul enyhe ahhoz képest, amit az asszony elkövetett. A Büntető Törvénykönyv szerint ilyen esetben 10 évtől 20 évig terjedő vagy akár életfogytiglani fegyházat is kiszabhatnának a nővel szemben.

A Debreceni Ítélőtábla egyetértett a fellebbviteli főügyészséggel, és 10 és fegyházra ítélte a nőt

- írja az Ügyészség oldala.