Idén is részvényfutam, immár 7-8. osztályos tanulók is versenybe szállhatnak

pénz, pénzügy, pénzügyek, gazdaság, kamat, kölcsön, hitel, ügyintézés, hitel, adó, illusztráció, befektetés, grafikon, kijelzés, kimutatás, előrejelzés, tőzsde, árfolyam
Stack of money coin with trading graph, financial investment concept use for background
Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány nyolcadik alkalommal rendezi meg a 7-8. osztályos- és középiskolás diákoknak, valamint tanáraiknak és szüleiknek szóló ingyenes tőzsdejátékot, a BÉT Részvényfutamot. A 2023. március 6. és 31. között zajló online verseny regisztrációs időszaka február 1-én vette kezdetét. A verseny során a résztvevők elmélyülhetnek a tőzsdézés rejtelmeiben, megmérettethetik befektetési tudásukat, a legeredményesebb diákok és legaktívabb tanárok pedig értékes ajándékokat nyerhetnek.
Vágólapra másolva!

Március 6-án indul a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös tőzsdejátéka, a BÉT Részvényfutam - írja a Budapesti Értéktőzsde sajtóközleménye.

A 19 kereskedési napon át zajló ingyenes virtuális versenyre idén a középiskolás diákok mellett immár a 7-8. osztályos tanulók, valamint tanáraik és szüleik is jelentkezhetnek, és tehetik próbára tőzsdével kapcsolatos tudásukat.

A résztvevők a valós tőzsdei kereskedési idő keretében, a BÉT-en jegyzett részvényekkel, valós idejű árfolyamok mellett, 2 millió forint értékű virtuális tőkével kereskedhetnek. Ezenfelül a leendő tőzsdecápák naponta három kvízkérdést válaszolhatnak meg, amellyel tovább növelhetik portfóliójuk értékét.

A Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány nyolcadik alkalommal rendezi meg a 7-8. osztályos- és középiskolás diákoknak, valamint tanáraiknak és szüleiknek szóló ingyenes tőzsdejátékot, a BÉT Részvényfutamot. A kép illusztráció! Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 Tendo/Shutterstock. No use without permission./Tendo

Az érdeklődők a https://tozsdejatek.bet.hu/ oldalon regisztrálhatnak a Részvényfutamra.

A Budapesti Értéktőzsde a versenyre történő sikeres felkészülés mellett, edukációs tevékenysége szerves részeként, tágabb perspektívában is támogatja a lakosság pénzügyi ismereteinek bővítését BÉT e-Akadémia sorozatán és online elérhető ismeretanyagain keresztül.

A négyhetes kihívás lezárásaként a legeredményesebb versenyzők idén is értékes nyereményeket vihetnek haza a szervezők, azaz a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány felajánlásának köszönhetően.

A BÉT Részvényfutamról

Az összesen 19 kereskedési napot felölelő játék a 7-8. osztályos és a középiskolás diákokat, valamint tanáraikat és szüleiket szólítja meg. A játék időtartama alatt a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett 22 részvénnyel valós idejű árfolyamok mellett, 2 millió forintos virtuális tőke segítségével tudnak kereskedni a játékosok, ezenfelül a napi három kvíz kérdésekre adott helyes válaszokkal is növelhetik profitjukat.