Rabszolgaként dolgoztattak Borsodban egy beteg férfit és egy 6 fős családot

bilincs, rendőrség, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek két férfi és egy nő ellen emberkereskedelem, kényszermunka és könnyű testi sértés miatt, ugyanis nehéz fizikai munkára kényszerítettek kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket, akiknek fizetség helyett általában csak ételt és szállást adtak.
Vágólapra másolva!

Az egymással rokoni kapcsolatban álló bűnözők egy borsodi kistelepülésen 2018 elejétől 2020 február végéig nehéz fizikai munkára kényszerítettek egy férfit, akinek nem volt jövedelme és rossz egészségügyi állapotban volt.

Azon a fatelepen, tüzelőanyag-kereskedésben és vegyesboltban dolgoztatták a férfit, amit ők üzemeltettek és akit, ha már nem bírt dolgozni, meg is fenyegettek.

Fizetségképpen ételt és napi 2 liter bort adtak neki, pedig akkoriban 7-10 ezer forint járt volna az alkalmi munkáért, így több mint 5 millió forint jogtalan előnyhöz jutottak.

Illusztráció Forrás: Police.hu

Uyanezek a bűnözők 2018 végétől 2021 április végéig egy 6 fős, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező család kiszolgáltatott helyzetével is visszaéltek. Őket is nehéz fizikai munkára kényszerítették. Miután a család otthona lakhatatlanná vált, elköltöztették őket és bérleti díjat szedtek tőlük.

Amikor a család egyik férfi tagja megtagadta a munkát, a munkahelyére vitték és erőszakkal vették rá arra, hogy dolgozzon.

A munkáért cserébe a család csak éppen elegendő ételt és italt, és pár ruhát kapott, néha viszont pénzt is.

Az alkalmi munkáért nekik is napi 7-10 ezer forint járt volna, így a vádlottak 36 millió forintot nem fizettek ki.

Az ügyészek a letartóztatás alatt álló két férfi és a bűnügyi felügyelet alatt álló nő számára fegyházbüntetést, pénzbüntetést és közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzást indítványoztak.