Külföldieket lopott meg két férfi Budapest belvárosában - videó

atm lopás
Vágólapra másolva!
Két férfit azzal vádolnak, hogy ellopta egy külföldi pénzét egy ATM-nél. A Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet arra, hogy ezt a módszert gyakran alkalmazzák a tolvajok a belvárosban.
Vágólapra másolva!

Egy 28 és egy 24 éves férfi tavaly ősszel, 2022. október 28-án este a 7. kerületi Kazinczy utcában lévő bankautomatánál kifigyelt egy külföldi férfit, aki éppen pénzt akart felvenni. Odamentek a férfihoz, akinek fiatalabb elterelte a figyelmét, miközben elindította 200 ezer forint felvételét. Elhitették vele, hogy a pénzkiadó elromlott, ezért elment azután, hogy visszaadták neki a kártyáját.

A két tolvaj ezek után eltette a pénzt, amit úgynevezett késleltetett pénzkiadási mechanizmussal szereztek meg.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a két férfit lopással vádolja. Az idősebbikkel, mint különös visszaesővel, szemben végrehajtandó börtönbüntetést, valamint pénzbüntetést és vagyonelkobzást indítványoz. Büntetlen előéletű társával szemben pedig közérdekű munka büntetésre, valamint vagyonelkobzásra tettek indítványt.

Az ügyészség felhívja a figyelmet arra, hogy a belvárosban és annak környékén elhelyezett bankautomatáknál elszaporodtak a hasonló módon elkövetett lopások.

A tolvajok megfigyelhetően az itt működő pénzkiadó automatáknak a késleltetett pénzkiadási mechanizmusát használják ki a trükkös lopásoknál.