Varga Judit: Hazánk az igazságszolgáltatás területén az elmúlt években komoly sikereket ért el

VARGA Judit
Nyíri, 2022. december 17. Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond Nyíriben, a település megújult művelődési házának átadóünnepségén 2022. december 17-én. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
A mai brüsszeli igazságügyi tanácsülésen napirenden szerepel az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés. Hazánk ezen a területen az elmúlt években komoly sikereket ért el. Magyarországon a bíróságok hatékony működésének feltételei adottak és kiválóan megfelelnek a modern kor elvárásainak is - írja közösségi oldalán az igazságügyi miniszter. Varga Judit szerint ezt igazolja az EU Igazságügyi Eredménytáblája, amelyből megállapítható, hogy hazánkban az igazságszolgáltatás digitalizációjának szintje Európában élenjáró.
Vágólapra másolva!

Varga Judit azt írja a bejegyzésben, hogy

Hozzáteszi: az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés fontos eleme az áldozatsegítés.

A magyar kormány régóta elkötelezett a hazai áldozatsegítő rendszer fejlesztése mellett, jelenleg 14 vármegyében és a Fővárosban érthetőek el az Áldozatsegítő Központok és Pontok szolgáltatásai, célunk 2025-re az országos lefedettség elérése.

A magyar állami áldozatsegítő rendszer Európában is egyedülálló, hiszen szoros kötelékben működik együtt a kormányhivatalokkal, a rendőrséggel, a civil-és egyházi szervezetekkel.

- szögezte le Varga Judit, aki azt is kifejtette, hogy