A baloldalon csak Gyurcsány maradt

GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2023. február 5. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelő beszédet mond pártja tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2023. február 5-én. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Dunaújváros párbeszédes alpolgármestere, Szabó Zsolt csatlakozott Gyurcsány Ferenc pártjához. A pártváltó politikus erről maga dicsekedett el a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

Közben a Gyurcsány-párt is megerősítette Facebook-oldalán, hogy

Dunaújváros alpolgármestere belépett a bukott miniszterelnök pártjába.

Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Kovács Attila

Szabó Zsolt eddig magas funkciót töltött be Karácsony Gergely főpolgármester mérhető támogatottsággal nem rendelkező pártjában, ugyanis tagja volt a Párbeszéd országos elnökségének.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az elmúlt időszakban számos több baloldali politikus is átlépett Gyurcsány Ferenc pártjába, elsősorban a Párbeszédből. A Karácsony-párti átlépők között van Kocsis-Cake Olivio korábbi országgyűlési képviselő és pártigazgató, Kenéz István felügyelő bizottsági elnök, Szücs Balázs erzsébetvárosi alpolgármester, illetve Erdősi Éva volt csepeli polgármesterjelölt.

A Momentumból Juhász Béla sződligeti polgármester, Buzinkay György korábbi elnökségi tag és Bodrozsán Alexandra kecskeméti önkormányzati képviselő lépett át.

Gyurcsányista lett Molnár Gyula, az MSZP korábbi elnöke és az egykor jobbikos Szilágyi Szabolcs volt miskolci országgyűlési képviselőjelölt. Továbbá a Jobbik frakciójából kilépve néhány hét múlva Varga Ferenc országgyűlési képviselő is belépett a bukott miniszterelnök pártjába.

A baloldalon csak Gyurcsány maradt - a szavazók is így gondolkodnak erről, a Momentumnak, a Jobbiknak, az MSZP-nek, a Párbeszédnek vagy az LMP-nek nincs, vagy szinte nincs támogatottsága. Gyurcsány mindent vitt. A szavazókat is - a baloldalon.