Gyurcsány Ferenc március 15-én: Merjetek megküzdeni a szabadságotokért, különben a nemzet szégyenévé váltok

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc, Március 15., beszéd, Egyetem tér, 2023.03.15.,
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc már el sem játssza, hogy nem ő a főnök a baloldalon. Feleségét ugyan engedte egy kicsit beszélni, de a fő beszédet ő tartotta a baloldal egyébként meglehetősen szerény rendezvényén. Törvénytelennek és hazafiatlannak titulálta a törvényesen megválasztott kormányt, és megint csak sértegette a Fideszt, és "talpnyalónak, kollaboránsnak" nevezte a fideszes szavazókat. A milliárdos politikus álszent módon azt mondta, hogy "közületek valók vagyunk".
Vágólapra másolva!

Gyurcsány március 15-i beszédének tartalmában nem volt semmi meglepő, hozta ugyanis a tőle megszokott stílust. Az egyetlen érdekesebb momentum az volt,

amit persze már régóta tudni lehetett: eddig színjáték volt minden, az egész árnyékkormányos bohóckodás és felesége előtérbe tolása, hiszen Gyurcsány az egyedüli főnök a baloldalon, ő mondja meg, kinek mit kell tennie. Ezért is mondta ő a fő beszédet.

. A bukott miniszterelnök több ízben sértegett a kormányt és a Fidesz szavazóit, támogatóit. Azt mondta:

Gyurcsány így sértegette a Fidesz szavazóit:

Nyilvánvalóan erőszakra próbálta buzdítani (és közben sértegetni) néhány száz fős közönségét, mondván, hogy merjetek megküzdeni a szabadságotokért, különben a nemzet szégyenévé váltok.

Gyurcsány folyamatosan szidta a kományt, ami önmagában egy ellenzéki párttól még nem lenne olyan váratlan, de az már természetesen minden normális embert felháborít, hogy mocskolta a kormánypárt szavazóit és akiket "úgynevezett nemzetinek" nevezett.

A háborúval kapcsolatban mondhatni, hű volt a szélsőséges baloldali retorikához, miszerint háborúpártiak:

Gyurcsány még egyszer és egészen agresszíven gyalázta a Fidesz támogatóit:

Mint arról korábban már beszámoltunk, Gyurcsány Ferenc a pártja kongresszusán mondott évértékelő beszédet, ahol különféle módon sértegette a Fidesz szavazóit.

Arról, hogy a baloldal szerint a háborút támogatni kell, ITT írtunk bővebben.