Gyalogút mellé kirakott vadcsapdába lépett egy vizsla, a kutya és gazdája is megsérült

Koronavírus, vírus, Budapest, Normafa, kutya, kutyasétáltatás, sétáltatás, maszk, arcmaszk, védőmaszk, kesztyű, idős, nyugdíjas, idős ember
Vágólapra másolva!
A  helyi vadásztársaság a Győr-Moson-Sopron vármegyei Ikrényben hattyúnyakcsapdákat helyezett ki, amiket pár centivel a föld alá rejtettek, ám a járókelőket nem figyelmeztették megfelelően arra, hogy óvatosan közlekedjenek az amúgy népszerű sétálóhelyen - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

B. Richárd és kutyája, Szálem az előírásoknak megfelelően sétáltak a területen, a gazdi a kutyáját pórázra vette, mihelyst meglátta a csapdákra figyelmeztető egyetlen táblát - írta a lap. Ám arra nem számított, hogy a gyalogút mellett 1-2 méterre is belefuthatnak ilyenbe.

Sajnos, így történt, Szálem belelépett egy csapdába, amely rázáródott.

A kutya a helyszínen vérzett volna el, ha a gazdája nem nyitja ki puszta kézzel az eszközt.

Ezzel ugyan megmentette a vizsla életét, de a keze annyira megsérült, hogy kórházban kellett ellátni a sebeit. A kutyát rögtön állatorvoshoz vitték, aki megműtötte.

A hattyúnyakcsapdák brutális eszközök, de a vadásztársaságok a törvény szerint használhatják azokat a területeiken. A kihelyezésre vonatkozó pontosító szabályozás nem létezik.

B. Richárd feljelentést tett, mivel úgy gondolja, életveszélyes az állatokra és emberekre is, hogy ezt az eszközt ennyire közel helyezték el a gyalogúthoz.

Emellett a tájékoztatást sem tartja megfelelőnek, továbbá a vészhelyzet esetén értesítendők elérhetőségét sem találta meg a táblán.

Címlapi képünk illusztráció!