Pikó András LMBTQ-propagandistákat akar Józsefvárosba

Pikó András Józsefváros
Vágólapra másolva!
„A tavaly elfogadott gyermekvédelmi törvény óta gyakorlatilag ellehetetlenült az ifjúsági felvilágosító és érzékenyítő tevékenység, az új jogi kereteken belül meg kell találni annak lehetőségét, hogy folytatni lehessen az ifjúság körében a felvilágosító és érzékenyítő programokat" – olvasható a baloldali Pikó András vezette Józsefváros 2028-ig szóló esélyegyenlőségi programjában. A dokumentum szerint ez a korosztály különösen sérülékeny, másrészt viszont még nyitott és formálható egy előítélet-mentes attitűd befogadásának irányába. A józsefvárosi program az elérendő célok között említi, hogy LMBTQ-személyekről nevezzenek el közterületeket – hívja rá fel a figyelmet a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A kerület korábbi, fideszes vezetése által elfogadott esélyegyenlőségi programban „nehezen magyarázható módon" nem esett szó az LMBTQ-kisebbségről, a jelenlegi önkormányzat már radikálisan más szemlélettel közelít a szexuális másság kérdéséhez – derül ki a baloldali vezetésű Józsefváros 2028-ig szóló esélyegyenlőségi programjából. A dokumentum szerint

Az is olvasható a programban, hogy „a tavaly elfogadott gyermekvédelmi törvény óta gyakorlatilag ellehetetlenült az ifjúsági felvilágosító és érzékenyítő tevékenység", de – mint írták –

Ez a korosztály különösen sérülékeny, másrészt viszont még nyitott és formálható egy előítélet-mentes attitűd befogadásának irányába."

Pikó András Forrás: Facebook/Pikó András

– reagált Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, korábbi józsefvárosi polgármester.

„A józsefvárosi önkormányzat – olvasható a programban – 2019 óta következetesen kiáll az LMBTQ-emberek egyenlősége mellett. 2020-ban és 2021-ben is kirakta az önkormányzat a polgármesteri hivatalra a szivárványos zászlót, hogy ezzel fejezze ki szolidaritását az LMBTQ-emberekkel a Pride-hónap, illetve a homofób törvénykezés kapcsán." Mint írták, a józsefvárosi önkormányzat részben konkrét intézkedésekkel, részben a mindennapi gyakorlat révén kíván az LMBTQ-közösségnek az eddiginél több lehetőséget biztosítani a helyi nyilvánosságban való megjelenésre.

– olvasható a programban.