Elraboltak egy 52 millió forint értékű rézhulladékkal megpakolt kamiont

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Pénteken tartott előkészítő ülést a Fővárosi Törvényszék annak a négy férfinak az ügyében, akik közösen elraboltak egy rézhulladékkal megpakolt kamiont, aztán a zsákmányt értékesítették.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a rablás ötletgazdája elhatározta, hogy ha kell, erőszakkal, de megszerzi a főnöke telephelyén álló kamiont, amely rézhulladékkal van megpakolva. A rablásban azonban nem akart részt venni, ezért társakat keresett maga mellé. Beszervezte a kamionsofőr ismerősét, aki hozott magával még három embert. Ketten 2011. április 21-én éjszaka az arcukat eltakarva, kezükön kesztyűvel bejutottak a telephelyre, és kinyitották a főbejáratot a kamionsofőrnek.

A férfiak a biztonsági őrt leteperték és egy vascsővel fenyegették, hogy adja oda a kamion kulcsát.

Miután az őr a kulcsot átadta, egy székhez kötözték és betolták egy kisebb helységbe, majd a megrakodott kamionnal elhajtottak. A rézhulladékot egy másik autóval vittek el a kamionról és aztán elrejtették. Nem mindegyiküknek jutott ugyanannyi, különböző mértékben részesedtek a pénzből, amit a rakomány MÉH-telepen való eladásából származott.

A kamion és a rakomány értéke összesen 52 millió forint volt, amelyből a kamion megtalálásával 4 millió forint megtérült.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Három férfit különösen nagy értékre elkövetett rablással, míg negyedik társukat – mint visszaesőt – pénzmosás vádolják. Az előkészítő ülésen egyikük sem tett beismerő vallomást, ezért az eljárás tárgyalóteremben folytatódik.