Nyakon szúrtak egy rendőrnőt Erdőkertesen

Vágólapra másolva!
Egy erdőkertesi férfi meg akart szökni a bűnügyi felügyeletből, ezért egy sérülés miatt kórházba vitette magát. Hazafelé a rendőrautóban többször nyakon szúrta a mellette ülő rendőrnőt és a kocsit vezető rendőrt is megvágta. A bíróság 17 év fegyházbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban életfogytiglani büntetésért fellebbezett.
Vágólapra másolva!

A bűnügyi felügyeletre ítélt bűnőző felhívta a rendőrséget, hogy vigyék kórházba, mert megsérült.

Azt tervezte, hogy megöli a rendőröket és elmenekül, ezért elrejtett magánál egy kést, és a közel 1 millió forintos megtakarítását.

Forrás: Ügyészség.hu

Miután az orvosok ellátták, a rendőrök haza akarták vinni a férfit. Már Erdőkertes közelében jártak, amikor a bűnöző

a mellette ülő rendőrnőt az ajtónak szorította, elővette a kést és kétszer nyakon szúrta.

A kocsit vezető rendőrt megpróbálta lefogni a férfi kezét, a támadó viszont kiszabadult a fogásból és megvágta a rendőr ujját. A bűnöző a férfi felé fordult és a nyaka felé szúrt, hogy őt is megölje. A rendőrnek sikerült kitérnie a szúrás elől, de a kés így is elérte, megvágta az arcán.

A rendőr megint ráfogott a támadó kést fogó kezére.

Közben a rendőrnő elővette a fegyverét, de a bűnöző ráfogott a fegyverre és a másik rendőrre irányította, aztán megpróbálta megszerezni.

Végül a rendőrnőnek sikerült kibújnia a bekötött biztonsági öv alól. Kiszállt a kocsiból és ráfogta a fegyvert a férfira, aki odaadta a kését a másik rendőrnek. Ekkor érkezett az erősítés a helyszínre. Amikor egy rendőr meg akarta bilincselni a férfit, az aljas bűnöző megrúgta és meglökte. Végül a rendőrök a földre nyomták és megbilincselték. Az ügyészség 2020 októberében emelt vádat az akkor 35 éves férfi ellen

hivatalos személy és több ember ellen elkövetett emberölési kísérlet és hivatalos személy elleni erőszak miatt.

A bíróság első fokon 17 év fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért fellebbezett. Azt javasolják, hogy a férfit ítéljék életfogytiglani büntetésre. A támadó védője enyhítést kért.