Medvét láttak a Bükkben

nagyvad medve barnamedve európai medve medveles
Ha szerencsénk van, ilyen közelről is láthatjuk a vadat, a medvelesnek köszönhetően.
Vágólapra másolva!
Múlt héten észleltek egy medvét a a Bükkben. Kiderült, hogy nagy valószínűséggel nem most érkezett Magyarországra, már hosszú ideje itt élhet - írja a HEOL.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, barna medvét láttak az Aggteleki Nemzeti Park területén Boldva település határában a Sajó-folyó mellett.

Az információt egy hete osztotta meg az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága a közösségi médiában.

A Sajót határoló partszakasz jellemző útvonala a Magyarország területére időnként beérkező kóborló medvéknek. A nemzeti park igazgatósága a borsod vármegyei hírportálnak azt mondta, arról a medvéről csak a bejelentés alapján tudnak.

-mondták.

"Nyomkövető nincs az állaton, mert akkor előre jelezték volna számunkra szlovák munkatársaink, hogy számítsunk az érkezésére. Ugyanis a legtöbb barnamedve Szlovákiából érkezik északi térségünkbe.Különösen a fiatal hím állatok akár országnyi távolságokat képesek bebarangolni, azért, hogy párt, vagy az élőhelyükön megnövekedett populáció miatt gazdagabb vadászterületet keressenek maguknak" – magyarázta az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága.

– mondta Cserkész Tamás, a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület elnöke a portálnak.

- tette hozzá.

"A huzamosabb ideje a Bükkben tartózkodó, gyakorlatilag ott élő példányt, többször is megfigyeltük már kameráinkkal és a nyomait vadászok is látták. Mivel egyelőre a Bükkben nem tudunk medveszaporulatról, ezért

- magyarázta Cserkész Tamás, és azt is hangsúlyozta: "a barnamedvéknek sokkal jobb a hallásuk, mint az embereknek és igyekeznek elkerülni a kirándulók társaságát."

Címlapi kép illusztráció!