Meghosszabbították a letartóztatásukat a Békés vármegyei pedofilügy gyanúsítottjainak

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Az eljáró ügyészség mindkét gyanúsított esetében indítványozta a korábban egy hónapra elrendelt letartóztatás meghosszabbítását – ismertették hétfőn a Békés Vármegyei Főügyészségen, hozzátéve, hogy a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az egyik letartóztatását június 5-ig, a másikét pedig június 6-ig meg is hosszabbította.
Vágólapra másolva!

A döntésről a Beol.hu számolt be.

Mint írták:

az ügyészség úgy ítélte meg, hogy az egyik gyanúsított vonatkozásában fennáll a szökés, az elrejtőzés és a bizonyítás befolyásolásának a veszélye.

A másik esetében szintén a bizonyítás befolyásolásának veszélye, valamint

a bűnismétlés lehetősége volt a letartóztatás meghosszabbításának az indoka.

Az egyik férfit szexuális erőszak bűntette, míg a másikat szexuális visszaélés bűntette miatt vonta gyanúsítottként felelősségre a nyomozó hatóság. Az ügy részleteivel kapcsolatban a sértett védelme érdekében nem adott további információkat a vármegyei főügyészség – írja a Magyar Nemzet.

A közelmúltban napvilágot látott pedofilügyek kapcsán a kormány kiállt a gyermekvédelmi szabályok szigorítása mellett; napirenden a gyermekvédelmi törvény szigorítása.

A Békés vármegyei pedofilügyben egy 13 éves kislányt a saját apja és a tanára is szexuálisan zaklathatott. A tanárról azóta kiderült, hogy korábbi munkahelyéről is távoznia kellett már kiskorúakkal folytatott szexuális közeledés miatt. Az erről szóló üzeneteinek egy része a sajtóba is kiszivárgott.

A címlapi kép illusztráció!