Ajánló a HírTV Radar című műsorából

Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A riportműsor izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

Ajánló a tegnapi adásból

Turisták sétálhatnak Károly herceg koronázási útvonalán. Mezítlábas túrák a Westminsterben. Az apátság látogatói először állhatnak majd pontosan azon a helyen, ahol az Egyesült Királyság uralkodóit megkoronázták. III. Károly május 6-i beiktatásától kezdve, a látogatók az ezer éves és eddig csak ritkán látható koronázási útvonalon mehetnek végig, szigorúan zokniban.

A mai adásban

MEGTALÁLTÁK A HATÉVES KISFIÚT - MEGSZÓLALT AZ ÉDESANYA! - Stábunknak exkluzív interjút adott a kisfiú anyukája, és Hajdú János a TEK főigazgatója.

HÁBORÚ - Összefoglaljuk az elmúlt 24 óra legfontosabb híreit.

ÚJABB RÉSZLETEK A NASHVILLE-I ISKOLAI VÉRENGZÉSRŐL - A nashville-i rendőrség közzétett egy testkamerás felvételt arról az iskolai lövöldözésről, amelyben egy ámokfutó legalább három gyermeket és három felnőttet megölt. Hétfőn írtunk arról, hogy Nashville-ben egy keresztény magániskolánál történt a lövöldözés. Azóta az is kiderült, hogy az elkövető a 28 éves, magát transznemű nőként meghatározó Audrey Hale volt, aki egykor az iskola diákja volt.

MIT ÜZEN PUTYIN ÉS ZELENSZKIJ TESTBESZÉDE? - Vajon mit üzen Vlagyimir Putyin és Volodimir Zelenszkij testbeszéde? 1 éve már megvizsgáltuk az akkori helyzetet a két politikus között, de kíváncsiak voltunk, változott-e a helyzet az elmúlt időben. Továbbra is komoly az orosz nukleáris fenyegetés? Zelenszkij mit gondol a háborúról? Kiderül abból, hogy most mit üzen a két vezető testbeszéde.

ERŐ A HITBEN, BÉKE A VILÁGBAN - 1991, 1996 és 2021. Ezek azok az évek, amikor a katolikus egyházfő látogatást tett hazánkban. Most, 2023 április 28-án pedig ismét felkeresi a pápa. Így Olaszországon kívül hazánk az, ahova Ferenc pápa 10 éves regnálása alatt kétszer is ellátogat.

A GITÁRKIRÁLY - Film készült Radics Béla életéről. Arról, hogy mi a Gitárkirály igazi tragédiája, megoszlanak a vélemények. A rendszer, a kompromisszumképtelensége, az alkohol, vagy egyszerűen az, hogy nem volt szerencséje? A Klacsán Gábor által rendezett film, arra mutat rá, hogy ezek együttesen vezethettek a legendás gitáros korai halálához.

MESETERÁPIA FELNŐTTEKNEK - A mese nemcsak gyerekeknek való, sőt! A meseterápia vagy más néven mesefoglalkozás minden korosztály számára egy üdítő foglalkozás, az emberi lét kérdéseit vizsgálja fiktív történetek segítségével. Stábunk ellátogatott egy workshopra, ahol "A só" című magyar népmesén keresztül próbálták a résztvevők az életük egy-egy szituációját megérteni, arra esetleges megoldást találni.

CSILLAGÁSZAT TESTKÖZELBŐL - Csillagászati Hetet rendeztek Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyedben. A programok iránt nagy volt az érdeklődés többször előfordult, hogy csak előzetes regisztráció után lehetett rájuk bejutni. A részvevők többek között előadást hallhattak a James Webb nevű ultratávcsőről, mely másfél millió kilométerre van a földtől, de már magyar kutatók is használtak

A TAVASZ VÉDETT KINCSEI - A magyarországi növényfauna mintegy egyharmada védett. Főleg az élőhely megváltozása és olyan külső tényezők veszélyeztetik a virágokat és cserjéket, mint a különböző beruházások, vagy a szándékos tűzokozás.