Akár 35 év börtönt is kaphat VV Fanni gyilkosa

VV Fanni, Fanni, haláleset, Való Világ, valóvilág
Vágólapra másolva!
Ha a Fővárosi Ítélőtábla is kimondja: B. László megölte VV Fannit, akkor az ország jogtörténetében először születik holttest nélküli, elmarasztaló gyilkossági ítélet. Alig két hónap múlva, közel hat év után kerülhet pont az ügy végére - írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

VV Fanni a 2017-ben, mindössze 24 éves lány a lakásán találkozott B. Lászlóval, aki a vád szerint előre eltervezett szándékkal azért ment a lányhoz, hogy pénzhez jusson.

Az eset körülményei tisztázatlanok, egyedül

a társasház mélygarázsának kamera felvételén látható, hogy a lány aléltan fekszik feltételezett gyilkosa karjaiban.

A rendőrségi nyomozás a dinaújvárosi B. Lászlóhoz vezette a nyomozókat. A férfi, aki egyre inkább belezavarodott a vallomásaiba, végül egyedüli gyanúsítottként állt bíróság elé, ahol 2022 nyarán,

elsőfokon nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a bíróság.

Az ítélet ellen B. László és az ügyészség is fellebbezett. A vádlott a szabadságáért lebbezett fel, az ügyészség azonban a még szigorúbb ítéletért, vagyis tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésért folyamodott.

Az utolsó VV Fanniról készült fotó Forrás: Blikk

A bíróság várhatóan májusban ül össze ismét, ezen a tárgyaláson eldőlhet, hogy B. Lászlót életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik-e el, vagy 25 év múlva feltételesen szabadlábra kerülhet.

– mondta el a Ripostnak dr Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője.

- tette hozzá.

B. László Fotó: Polyák Attila - Origo

"Nem akarok nagy szavakat használni, de úgy gondolom, hogy ha az Ítélőtábla ezt a döntést hozza, akkor az a hazai jogrendszerben egy modern és korszakos döntés lesz, egy fajta jogfejlődés. Hiszen még nem volt arra példa, hogy holttest nélkül a törvényszék és az ítélőtábla is egyhangúlag megállapítja a vádlott felelősségét" - emelte ki a jogi képviselő

"Volt már holttest nélküli ítélet, például a Darnózseli hentes, aki feldarabolta a felségét, de ott nem minden fokon volt elmarasztalás. Korábban kétszer is felmentették, majd másodfokon halált okozó testi sértésért 7 év börtönre ítélték. Ezt a döntést írta felül a Kúria tavaly októberben hozott ítélete, ahol szándékos emberölésért 21 év fegyházat kapott" -fűzte hozzá Lichy József.

A jogász szerint ha a Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyja a Fővárosi Törvényszék tényállását, vagyis holttest nélkül is meg lehet állapítani az emberölést, akkor helye van súlyosbításnak, így akkor még öt évet, de akár 10 évet is rá tehet az elsőfokú 25 éves börtönbüntetésre.