Frontális ütközésben halt meg egy bicikliző nyugdíjas Győrnél

Vágólapra másolva!
Évekre börtönbe kerülhet, és egy ideig nem vezethet az a férfi, aki tavaly tavasszal részegen ült volán mögé, és elgázolt egy idős asszonyt, aki a kórházban meghalt.
Vágólapra másolva!

Az 50 éves férfi tavaly márciusban kora délelőtt autóval haladt egy Győr melletti településen, miután alkoholt ivott. 62-66 km/h sebességre gyorsult fel lakott területen belül.

Az alkohol okozta tompultsága miatt későn vette észre az előtte bicikliző, 71 éves asszonyt.

A férfinak már sem előzni sem lassítani nem volt ideje, Bár fékezett,

frontálisan elütötte az asszonyt,

aki a motorháztetőre esett, majd szélvédőnek csapódott, végül a kocsi jobb oldala mellett az úttestten landolt. Biciklije a kocsi alá szorult.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi a baleset után megállt, de nem szállt ki a kocsiból, és nem segített az áldozatnak, ehelyett elhajtott a helyszínről. Eközben az asszony biciklije még mindig a kocsi alatt volt, amit az autó maga előtt tolt egészen a sofőr onnan fél kilométerre lévő otthonáig. A szemtanúk ekkor kértén számon a férfit, és értesítették a rendőröket a történtekről.

Az idős asszony a balesetben olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban meghalt.

Az ügyészség a férfival szemben

halált okozó ittas vezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat, amelyek miatt akár 11 év börtönre is számíthat.

Emellett a vezetéstől és közügyek gyakorlásától is eltiltanák. Az ügyben a Győri Járásbíróság hozhatja meg az első fokú ítéletet.