Ma megkezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka

ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ díszőrség ÉPÜLET Foglalkozás katonai tiszteletadás magyar zászló Országház Parlament SZEMÉLY SZIMBÓLUM zászló zászlófelvonás zászlórúd
Budapest, 2020. március 15. Katonai tiszteletadással felvonják a nemzeti lobogót az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 172. évfordulóján az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2020. március 15-én. Az államfő a koronavírus-járványra utalva arra kért mindenkit, hogy otthonában emlékezzen. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Háromnapos üléssel veszi kezdetét az Országgyűlés tavaszi ülésszaka hétfőn.
Vágólapra másolva!

Az első ülésnapon napirend előtt szót kap Grexa Liliána ukrán nemzetiségi szószóló és vita lesz az akkumulátorgyárakról.

A tanácskozás 13 órakor kezdődik. A képviselők megemlékeznek a közelmúltban meghalt Kordás Lászlóról, a DK országgyűlési képviselőjéről és további három egykori képviselőről: a nemrégiben meghalt Mécs Imréről (SZDSZ, majd MSZP), Polyák Sándorról (SZDSZ) és Tamás Gáspár Miklósról (SZDSZ).

Több mint három órán keresztül interpellációk és kérdések hangzanak el, majd az ellenzéki frakciók kezdeményezésére időkeretes vita lesz a Magyarországra telepített és telepítendő akkumulátorgyárak környezeti és gazdasági hatásairól.