Unokázós csalóra csaptak le a rendőrök egy zuglói hotelben

Vágólapra másolva!
Két egymást követő napon vertek át két nyugdíjast hasonló módszerekkel Budapesten, ezért a rendőrökben felmerült a gyanú, hogy ugyanazok követhették el a csalásokat. Megérzésük beigazolódott: rövid időn belül azonosítottak egy férfit, aki társával együtt milliókat csalt ki az idős nőktől. A férfit egy zuglói hotelban fogták el, azóta már letartóztatták, társát viszont még keresik.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra február 17-én és 18-án két nagyon hasonló esetről érkezett bejelentés. Az átfedésekből a rendőrök arra következtettek, hogy a két bűncselekményt ugyanaz a követhette el.

Február 16-án este egy férfi felhívott egy idős asszonyt a klasszikus hazugsággal, hogy fia autóbalesetet szenvedett, miközben rendőrként adta ki magát. Ezután a telefont egy másik férfi vette át, aki azt állította magáról, hogy ő az asszony fia.

A beszélgetés során elmondta, hogy megfenyegették, és a balesetben résztvevő másik autós

hárommillió forintot követel tőle.

A rémült nyugdíjas azonnal felajánlotta az idegen telefonálóknak, hogy pénzzel és ékszerekkel segít. Nem sokkal később meg is érkezett egy férfi a 12. kerületi lakáshoz. Az asszony beengedett az idegent, majd 400 ezer forintot, és ékszereket - gyűrűket, fülbevalókat, medálokat, nyakláncokat, karkötőket – adott át neki, összesen 2,4 millió forint értékben. A férfi összeszedte az értékeket, és távozott.

Forrás: Police.hu

Másnap ugyanezzel a módszerrel tévesztettek meg egy másik nyugdíjast.

Az egyik férfi rendőrnek adta ki magát, és elmondta neki, hogy a fia balesetet szenvedett. Társa ezután az asszony fiának hazudta magát, és pénzt követelt tőle.

A megtévesztett áldozat 9. kerületi lakásában fogadta az odaküldött embert és átadott neki 970 ezer forint értékű valutát.

A rendőrök két napon belül azonosították, február 22-én este pedig egy 14.kerületi hotelben elfogták a 28 éves K. Julient, aki a két nyugdíjastól átvette a pénzt és ékszereket. A kutatás során szállodai szobájában 1,6 millió forintot, 1,3 millió forint értékű zálogjegyet, ékszereket, illetve telefonokat és SIM kártyákat foglaltak le.

A 28 éves férfit két rendbeli csalás miatt hallgatták ki, melynek során a férfi nem tett vallomást. K. Julient őrizetbe vették és javasolták a letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt. Az ügyben a 12. kerületi rendőrök nyomoznak, a férfi társát még keresik - írja a Police.hu.