Sérüléseket okoz a gyereknek a 15 éves fiú megrontásával dicsekvő budapesti tanár

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A köznevelési intézmény dolgozóinak a diákok fejlődésének elősegítése a feladata, így bár jogilag nem, de erkölcsileg számonkérhető Bite Zsolt magatartása – mondta a Magyar Nemzet kérdésére a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter. A vezető szerint Bite felelőtlenségét az is mutatja, hogy azzal védekezve tett közzé vetkőzős videókat, hogy ahhoz nem férnek hozzá 18 év alattiak - mert ő ezt egyszerű figyelmeztetéssel "megtiltotta". Ám ez könnyen megkerülhető.
Vágólapra másolva!

"Nekünk, akik köznevelési intézményben dolgozunk, a gyerekek mindenekfelett álló érdekének képviselete, valamint a testi-lelki fejlődésük elősegítése a legfontosabb feladatunk – nyilatkozta a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke, Horváth Péter azzal kapcsolatban, hogy egy azóta - a hírek szerint - kirúgott tanár - más források szerint pedagógiai asszisztens - azzal kérkedett a világhálóra feltöltött videóiban: 15 éves szeretője van.

Az NPK elnöke elmondta, hogy tudomása szerint jogi értelemben nem számonkérhető Bite Zsolt, a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógiai asszisztense, akit a botrány kirobbanása után, a hétfői napon kirúgott állásából az Észak-budapesti Tankerületi Központ.

– szögezte le Horváth Péter. Hozzátette:

"a Nemzeti Pedagógus Kar etikai kódexe szerint a munkánk során a növendékeinkkel, a tanítványainkkal a szerephatárokon belül kell maradnunk."

Horváth Péter arról is beszélt, hogy egy 15 éves diáknak „nyilvánvalóan nagyon kevés vagy akár nincs is tapasztalata szerelmi téren", nem alakultak még ki nála a felnőtteknél meglévő védelmi mechanizmusok, így egy ilyen aszimmetrikus kapcsolat jellemzően a gyermek sérülésével jár.

– mutatott rá a pedagógus.

A címlapi kép illusztráció!