Ha nem segít egy rendőr, megfagyhatott volna

rendőrautó, csőben
Vágólapra másolva!
Mínusz 8 fokban, egyedül gyalogolt egy nehezen tájékozódó, 77 éves nyugdíjas asszony Battonyán. Egy körzeti megbízott vitte haza. Békésszentandráson egy másik idős asszonynak segített egy rendőr.
Vágólapra másolva!

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság Battonyai Rendőrőrsének mobiltelefonjára február 10-én 7 óra 50 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Battonyán, a Mezőkovácsháza felé vezető úton egy idős asszony egyedül sétál. Az őrs egyik körzeti megbízottja azonnal autóba ült, hogy megkeresse a nyugdíjast.

Battonyától körülbelül 3 kilométerre talált rá. Mínusz 8 fok volt.

A rendőr ismerte a 77 éves asszonyt, tudta , hogy nehezen tájékozódik és segítségre szorul, ezért beültette a rendőrautóba és hazavitte. "A rendőrség ezúton is köszöni a telefonálónak a bejelentést!" - írták a rendőrség oldalán.

Forrás: Police.hu

Az elmúlt hétvégén a Szarvasi Rendőrkapitányság egyik rendőre is egy idős asszonynak segített, amikor békésszentandrási tanyájának fűtéséhez hasogatott fel és pakolt ládákba tűzifát. Bár Békés vármegyében az előrejelzés szerint enyhülés várható, ha segítségre szoruló emberről tudnak, azonnal hívják a 112-t!