Méteres fakaróval zúzták szét egy borsodi asszony koponyáját

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy 21 éves férfi brutális kegyetlenséggel megölt egy asszonyt egy fakaróval, amiért életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a Miskolci Törvényszéken nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt. Az ügyészek azt szeretnék, ha jogerősen is ugyanilyen ítélet születne az ügyben.
Vágólapra másolva!

Az ítélet szerint a férfi többször végzett az áldozatánál ház körüli munkákat. 2020. január 29-én nap közben alkoholt ivott, de délutánra már elfogyott a pénze. Mivel többször előfordult, hogy a munkákért előlegbe kapta a fizetését, elhatározta, hogy munkaadóját kér pénzt azzal az ígérettel, hogy a tartozását majd ledolgozza. Elhatározásának megfelelően elment az áldozatához. Bekopogott és pénzt kért tőle. Az asszony azt mondta a férfinek, hogy előre nem ad neki pénzt, és azt kérte, menjen el. A fiatal ettől nagyon dühös lett.

Egy 4-5 cm vastag, közel 1 m hosszú fakaróval többször fejbeverte az előszobában lévő asszonyt.

Olyan erősen támadt rá, hogy a karó több darabra tört, az asszony pedig a padlóra zuhant. A földön fekvő áldozatát sem kímélte, tovább ütörre a fadarabbal, és bele is rúgott. A magatehetetlen asszony ujjairól lehúzott három aranygyűrűt és elment a lakásból.

Az ékszereket eladta az egyik ismerősének, a pénzből egy rekesz sört és cigarettát vásárolt.

Eközben koponyáján sérült áldozat a helyszínen meghalt. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a férfi és védője pedig felmentés érdekében fellebbezett.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a bűncselekmény elkövetésének kirívóan durva, embertelen módját az elsőfokú bíróság helytállóan állapította meg. A férfi rendkívül brutális támadása áldozatának különösen súlyos testi-lelki szenvedést okozott, a védekezésre pedig esélye sem volt. A férfi többszörösen büntetett előéletű, az elkövetett cselekmény jellege és módja kellően indokolja a vele szemben kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés alkalmazását, melynek enyhítésére nincs törvényes indok a bíróság szerint. "A társadalom védelme ilyen bűntettel szemben csak példás büntetéssel biztosítható, ezért a fellebbviteli főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta." Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.