Vágólapra másolva!
Egy házaspár hónapokon keresztül éheztette, verte, és teljesen elhanyagolta két és fél éves gyereküket. Amikor a kisgyerek beteg volt, nem vitték orvoshoz, ezután halt meg a gyerek pont egy éve. Nagyjából ugyanígy viselkedett a pár a másik négy gyerekükkel is.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a

pár a két és fél éves gyereknek legalább négy hónapon keresztül nem adtak enni.

Ettől persze, az amúgy sem jól táplált gyerek lesoványodott, izomzata elsorvadt, a csontjai kiálltak, a bőre vékonnyá, szárazzá, fakóvá és hűvössé vált, a gyerek viselkedése, fejlődése a korábbi állapothoz képest tovább romlott.

A gyerek leépülését természetesen a szülei is látták, de semmit nem tettek ellene.

A kisgyerek többször is leesett az ágyról, rendszeresen meztelenül aludt a földön, amitől megfázott, és gennyes tüdőgyulladása lett.

A nő és a férfi a bárki számára nyilvánvaló tüneteket láttán sem tettek semmit, noha pontosan tudták, hogy orvosi beavatkozás nélkül a a gyerek meg fog halni. Ez végül pont egy éve meg is történt, méghozzá kegyetlen kínok között, ahogy az ügyészség fogalmaz,

a gyereknek a szokványost meghaladó szenvedést, fájdalmat, kínt, gyötrelmet okoztak.

A pár a másik négy gyereke is kegyetlen körülmények között élt, szobájukat nem takarítottak,
emiatt a padlózat, a fal és a gyerekek ágya szeméttel, rothadó ételmaradékkal, vizelettel és széklettel volt tőle.

A letartóztatásban lévő párt a Vas Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy elleni erőszakkal vádolják.