Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Egy akasztói nő a vele szemben indult birtokvédelmi eljárásban a hatósági helyszíni szemlén előbb a szomszédjára támadt rá, majd az idős asszony védelmére siető jegyzőt és főelőadót is megütötte egy fakaróval. Hivatalos személy elleni erőszakkkal vádolják a Kiskőrösi Járási Ügyészség ügyészei. 
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint az akasztói nővel szemben állattartásból eredő vita miatt kezdeményezett birtokvédelmi eljárást a szomszédja. A falu jegyzője és a hivatal főelőadója 2022. október 12-én 9 órakor tartotta meg a helyszíni szemlét. Az eljárás kezdetén a nő nem volt hajlandó beengedni az udvarába a szomszédját. Csak azután tette meg, hogy a jegyző közölte vele, a szemle akadályozása miatt rendőrt kell hívnia. Amikor a szomszéd a hátsó udvaron elkezdte sorolni a sérelmeit,

az akasztói nő kiabálva rávetette magát az idős asszonyra,

aki ettől hanyatt esett, éppen egy farakásra. A támadó nem hagyta békén.

Fakaróval támadt a helyszíni szemlét tartó jegyzőre - rendőrségi fotókkal - a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye Forrás: Magyarország Ügyészsége

A védtelen nyugdíjas arcát karmolta, a haját tépte és meg is pofozta.

A jegyző segyíteni akart a megtámadott szomszédnak, ezért közéjük ugrott, hogy megakadályozza a támadás folytatását. Miután mindenki átment az első udvarba, a nő megint lecsapott és megint a szomszédjára támadt rá.

Nekilökte a ház falának, aztán cibálni, ütni, karmolni kezdte,

erre a jegyző és a főelőadó közrefogták a támadót.

a helyszíni szemle helyszíne tetthely lett Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ekkor a dühös nő felkapott a földről egy 80 cm hosszúságú fakarót és a magasba lendítve

megütötte vele a főelőadó bal kezét és a jegyző bal lábszárát.

A támadásnak az vetett véget, hogy a kiabálást meghallotta egy közelben dolgozó férfi, aki belépett az udvarba és a nő ettől egy pillanatra megtorpant. Az áldozatok kiszaladtak az utcára. Mindhárman 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszták az őrjöngő nő támadását, akit feljelentettek. Az ügyészség a nőt hivatalos személy elleni erőszak mellett könnyű testi sértéssel vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A távoltartás hatálya alatt álló nő sorsáról a Kiskőrösi Járásbíróság hoz döntést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről