Egy hajdúnánási férfi és a társa megverték az ismerősöket, majd ellopták a telefonját

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A hajdúnánási férfi és a fiatal társa az egyik helyi kocsmában találkoztak az ismerősükkel, akivel egy korábbi vita miatt dulakodni kezdtek. Az ismerős elesett, a férfi ekkor ellopta a zsebéből kiesett drága telefont.
Vágólapra másolva!

A férfi és a fiú tavaly januárban együtt iszogattak az egyik hajdúnánási kocsmában. Ugyanott volt az egyik ismerősük is, akivel korábban nézeteltérésük volt. A mosdóhoz vezető folyosón összetalálkoztak, a korábbi sérelmeik miatt pedig dulakodni kezdtek. A fiú az ismerős arcába öntötte az italát, majd megragadta a mellkasán a ruhát és maga felé húzta, miközben a férfi hátulról lökte.

Az ismerős elesett, közben pedig kicsúszott a zsebéből a telefonja. Ezt a férfi észrevette, gyorsan eltette majd a társával együtt elmentek onnan.

A dulakodást látták a biztonsági őrök, akik emiatt kiküldték őket. A férfi a lopott telefont egy közeli kuka közelébe elrejtette, és betakarta falevelekkel.

Képünk illusztráció. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ellopott telefonnal 252 ezer forint kárt okoztak a támadók, ami nem térült meg.

Az ügyészség a tettét beismerő férfit kifosztással és társtettesként elkövetett garázdasággal vádolja, a fiút pedig társtettesként elkövetett garázdasággal. Azt javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje a férfit felfüggesztett börtönbüntetésre, a társát pedig bocsássa próbára.