Brutális kutyatámadás áldozata lett egy biciklis Tázláron

Vágólapra másolva!
Elaltatták azt a kutyát, amelynek a támadása miatt ősszel egy biciklis tázlári nő felkarját amputálni kellett. Most zárták le a nyomozást az ügyben, amelyben az állat gazdáját vonhatják felelősségre.
Vágólapra másolva!

A tázlári Kecskeméti utcában biciklizett egy nő 2022 szeptemberében, amikor egy nagy testű kutya nekirohant.

Az asszony elesett a kerékpárral, amitől az állat agresszívabb lett és ráharapott a felkarjára.

A környékbeliek egyből a segítségére siettek. Az állat gazdája is odaért és segített nekik. Végül többük kitartó munkájának köszönhetően sikerült elhúzni onnan a kutyát.

Forrás: Police.hu

A mentők kórházba vitték a nőt, de a kutya olyan súlyosan megsebesítette, hogy amputálni kellett a karját.

A rendőrök életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt hallgatták ki a kutya gazdáját. Az 53 éves nő elmondta, hogy a támadás előtt nem sokkal elment otthonról. A kaput nyitva hagyta, de nem gondolta, hogy az állat kiszökik az utcára, mert zárható kennelben tartotta. Saját bevallása szerint ő sem tudja, hogyan jutott ki. Azt is elárulta, hogy az egyik szomszédja szólt neki, hogy a kutyája az utcán kóborol, de mire hazaért már megtörtént a baj. A kutyát sintértelepre vitték ahol megfigyelték, majd a gazdája úgy döntött, altassák el, ne árthasson másnak is. A rendőrök a napokban befejezték a nyomozást, az ügy iratait elküldték az ügyészeknek.

A rendőrök minden állattartó figyelmét felhívják a következőkre:

  • Mielőtt kiválasztaná leendő házikedvencét, tájékozódjon az állat fajtájának igényeiről, és mérje fel, hogy tudja-e ezeket biztosítani.
  • Tervezze meg előre az állat szállításának, tartásának körülményeit, valamint szerezze be a szükséges engedélyeket, oltásokat és egyéb dokumentációkat.
  • Alakítsa ki a biztonságos, az állattartás szabályainak megfelelő életteret házikedvencének.
  • Ne feledje: felelőssége az állat teljes életére szól!