Ellenőrre támadt egy nő a vonaton

illusztráció, vonat, utazás, utas,  
 
 Budapest,,Hungary,-,February,28,,2021:,Mav,Hungarian,Railways,Passenger hungarian railways,electric unit,stadler f
Budapest, Hungary - February 28, 2021: MAV Hungarian Railways passenger train with Stadler FLIRT 415 004 multiple unit trainset arrival at Budapest Kelenfold railway train station.
Vágólapra másolva!
Az Esztergomból Budapestre tartó vonaton az ellenőr többször kérte a nőt, hogy vegye fel a maszkját, amire azonban nem volt hajlandó, valamint veréssel fenyegette meg az ellenőrt és a telefonját is el akarta venni.
Vágólapra másolva!

A nő 2021 júniusában utazott vonattal Esztergomból Budapest felé. Az ellenőr elkérte tőle a jegyét, amit a nő úgy adott oda, hogy közben káromkodott.

Az ellenőr ezek után tovább fojtatta a munkáját, nem foglalkozott a szidással, a nőt pedig az élettársa próbálta nyugtatni.

Később az ellenőr megkérte a nőt, hogy vegye fel a maszkját, mert kötelező volt hordani a vonaton, de a nő azt válaszoltam, hogy semmi köze hozzá. Erre az ellenőr elmondta, hogy azokat az utasokat leszállíthatják a vonatról, akik nem veszik fel a maszkot, mire a nő a szája elé tartotta a maszkját, de nem vette fel.

Képünk illusztráció Forrás: shutterstock

A nő ezek után a vagonban az ajtó felé tartó ellenőrt szidta, megfenyegette, hogy megveri, fel fogja jelenteni, ha lemeri szállíttatni a vonatról, és fenyegetően el is indult felé.

Ekkor az élettársa visszahúzta a nőt és leültette. A nő továbbra sem vette fel a maszkot, ezért az ellenőr megint elmondta, hogy maszk nélkül nem utazhat tovább.

A nő nem volt hajlandó leszállni a vonatról, ezért az ellenőr a vezető ellenőr segítségét kérte telefonon.

Ekkor a nő megragadta a bal kezét, hogy elvegye tőle a telefont, de ez nem sikerült mert az ellenőr a másik kezével eltolta.

Végül az élettársa húzta el az ellenőrtől. A nőt a Leányvár állomáson leszállították a vonatról.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a nő ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre.