Rabszolgaként tartott embereket egy férfi a 15. kerületben

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy budapesti férfi, élelemért és szállásért, ingyen dolgoztatott öt férfit, akiket arra kényszerített, hogy az állatait gondozzák. Az egyik férfinek, egy baleset, és a rossz körülmények miatt az egyik lábujját is amputálni kellett.
Vágólapra másolva!

Egy 50 éves férfi, 2016 és 2020 között, egy fűtetlen lakókocsiban szállásolt el egymás után 5 olyan férfit, akiknek rossz volt az anyagai helyzete. A férfiaknak a munkáltatójuk 15. kerületi, haszonállatok tartására használt, ingatlanán kellett gondozniuk az állatokat.

Ezért a munkáért csak szállást és ételt kaptak, fizetséget nem.

2016-ban az egyik férfitól elvette a 3 millió forint értékű ingatlanát, amit a lánya nevére íratott, majd később 7 millió forintért továbbadott. 2017 nyarán az egyik munkás lábát megtaposta egy ló,

azonban csak szeptemberben vitte orvoshoz, ahol amputálni kellett az egyik lábujját.

A kórházból kiengedett férfit továbbra is munkára kényszerítette. A férfi ezután megszökött és a rendőrséghez fordult.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

2022. november 4-én született meg az elsőfokú ítélet, amelyben a férfit emberkereskedelemben, kényszermunkáltatásban, segítségnyújtás elmulasztásában, csalásban, valamint közokirat-hamisításban találták bűnösnek.

Öt év fegyházbüntetést kapott, azonban mindkét fél fellebbezett. A főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta, azonban a védelem fellebbezésének az elutasítását kezdeményezte. A férfi bűnügyi felügyeletben várja a másodfokú döntést.