Vágólapra másolva!
Egy hete is késsel támadtak rendőrökre Budapesten, amikor egy bulizó társasághoz riasztották őket. Egy 40 éves, román férfi akarta megölni őket. Egy hónapra meghosszabbították a férfi letartóztatását.   
Vágólapra másolva!

Január 9-én, múlt héten hétőn hajnalban jelentették be a rendőrségen, hogy egy budapesti lakásban sokan mulatnak és agresszíven viselkednek az ezt kifogásoló szomszédaikkal. A rendőröknek egy részeg, román férfi nyitott ajtót, aki kiabálva kérte számon őket az intézkedés miatt. A járórők felszólították a férfit és a többieket is, hogy igazolják magukat, de ezt senki sem tette meg. A 40 éves román egyre agresszívabb lett és üvöltve azt kiabálta:

Megpróbálta bezárni az ajtót úgy, hogy az ajtóban elől álló rendőrt próbálta kitolni a lakásból. A rendőr pedig eközben próbálta távol tartani magától a román férfi, aki erre megütötte a rendőr kezét. Továbbra is szidta a járőröket,

majd a konyhába ment és elővett egy 14 centis pengéjú konyhakést.

ezzel a késsel támadt budapesti rendőrökre egy 40 éves román férfi 2023. január 9-én Forrás: Magyarország Ügyészsége

A pengéjét előre tartva nagy lendülettel megindult a rendőrök felé azt kiabálva:

Az élettársa a férfi elé állt és ráfogott a kést tartó kezére. Azért, hogy ne tudják elvenni tőle a kését, a támadó a feje fölé emelte és már indult volna kiszemelt áldozatai felé, amikor bulizó társai visszahúzták. A rendőrök közölték, hogy ha nem lesz együttműködő, elektromos sokkolót fognak használni, amelynek hatására a férfi élettársa el tudta venni a kést a támadótól, a többiek pedig eldugták. A román férfi nem állt le. Kijelentette, hogy megöli a rendőröket és megint elindult a késért, de már nem találta meg. Ekkor érkezett meg az erősítés. A rendőrök egyesével kihívták a lakásból a bulizókat, aztán a férfit megbilincselték, aki a rendőrautóban sem ült nyugodtan.

Többször halálosan megfenyegette a rendőröket.

Ezzel a késsel támadt budapesti rendőrökre egy 40 éves román férfi 2023. január 9-én Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészei elrendelték az őrizetét, aztán hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölési kísérlet gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a többszörösen büntetett férfi letartóztatását. Mint kiderült, két felfüggesztett büntetést is kapott, ezek hatálya alatt támadt rá a rendőrökre.