Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Majdnem megfulladtak a migránsok egy furgon rakterében

furgon belső tér
Az autó raktere
Vágólapra másolva!
Embercsempészés miatt indult eljárás azzal az ukrán férfivel szemben, akinek az autójában majdnem megfulladtak a migránsok.
Vágólapra másolva!

2022. augusztus 2-án aegy férfi egy Varsóban bérelt furgonnal lépett be Magyarországra. Az M1-es és M5-ös autópályákon haladt a szerb-magyar határ felé.

A határ közelében egy erősen lakott területtől távol eső részen várt a sofőrre 16, magát indiainak és 3, magát pakisztáninak valló férfi, akik beszálltak a csomagtérbe.

Az autó raktere Forrás: Ügyészség

Az ukrán sofőr Ausztria felé indult. A kocsi oldalán és tetején nem volt nyílás, így nem tudott kellően szellőzni a raktér.

A friss levegő hiánya és a kinti 30 fokos meleg miatt a raktér annyira felforrósodott, hogy a migránsok fulladoztak és légszomjjal küzdöttek, az egyikük el is ájult.

A migránsokat szállító autó Forrás: Ügyészség

A kocsit az adóhatóság járőrei aznap 17 óra 5 perckor állították meg az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalának a 93-as kilóméterszelvénénél. Az ügyészek a vádiratban indítványozták, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfit ítélje börtönbüntetésre, és utasítja ki Magyarországról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről