Unokázós csaló bűnszervezetet fogtak el a csepeli rendőrök

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A három csaló 2020 nyarán azzal tévesztette meg a kiszemelt nyugdíjasokat, hogy bajba jutott családtagoknak adták ki magukat, akiknek azonnal pénzre van szükségük. Egyikük külföldről irányította a hívásokat, míg Magyarországon élő társai begyűjtötték a pénzt. A rendőrök másfél év folyamatos nyomozás után pontot tettek az ügyre.
Vágólapra másolva!

A csepeli rendőrök még 2020-ban indítottak eljárást egy 75 éves asszony átverése ügyében. Az idős nőt egy Egyesült Királyságban bejegyzett telefonszámról hívta fel egy idegen férfi, aki az asszony fiának adta ki magát, és

azt állította, hogy tartozása miatt egy lakásban tartják fogva. Hozzátette, hogy ha nem segít kifizetni a többmilliós tartozását, akkor levágják az ujjait.

A halálra rémült idős nő magához vett félmillió forintnyi valutát és több mint másfél millió forint értékű ékszert, majd a telefonáló utasításának megfelelően egy angyalföldi cím előtt rakta le.

A budapesti rendőrök röviddel a csalás után azonosították és elfogták a csalással gyanúsítható, akkor 26 éves K. Györgyöt és 58 éves B. Anikót, harmadik társukra, a 32 éves Sz. Krisztiánra 2021. szeptember 16-án csaptak le.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A csepeli rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy

2020 júliusa és októbere között összesen tizenkilenc idős embert tévesztettek meg és csaltak ki tőlük közel 30 millió forint értékben aranyékszereket és pénzt. Kiderült az is, hogy a csalók bűnszervezetben dolgoztak,

melynek irányítója K. György volt, aki külföldről indított telefonhívásokat, míg a Magyarországon élő társai pedig átvették a pénzt a megtévesztett nyugdíjasoktól.

A rendőrök a nyomozás során

K. Györgyön kívül 21 gyanúsítottat hallgattak ki az ügyben többek között csalás, zsarolás, csalás kísérlete és pénzmosás miatt,

vagyonvisszaszerzés keretében lefoglaltak 3,1 millió forintot. A vizsgálatokat befejezték, az iratokat átadták az ügyészségnek - írja a Police.hu.