Jászberényi választás: Budai reagált a guruló dollárokkal kapcsolatos NAV-vizsgálatra - videó

Budai Lóránt
Vágólapra másolva!
Miután Márki-Zay Péter az ATV stúdiójában azt mondta, hogy amerikai pénzekkel is támogatják Budai Lóránt polgármester kampányát a jászberényi időközi önkormányzati választáson, kiderült, hogy a NAV nyomozást is indíthat az ügyben. A jobbikos politikus a Mediaworks kérdéseire tagadta, hogy külföldi pénzek kerülnek a kampányába.
Vágólapra másolva!

ezt válaszolta Márki-Zay Péter az ATV-ben arra a kérdésre, hogy miért nem támogatják amerikai kampánypénzekkel a jászberényi időközi önkormányzati választáson induló ellenzéki erőket. Budai Lóránt polgármester ehhez kapcsolódóan később egy interjúban azt mondta, hogy

minden jó szándékú segítségnek örülnek.

A Magyar Nemzet értesülése szerint egy feljelentés nyomán a NAV ki is vizsgálhatja, hogy amerikai pénzekből támogatják-e a baloldal jászberényi kampányát.

A polgármester következetesen tagad

Budai Lóránt polgármester a Mediaworks kérdéseire válaszolva tagadta, hogy amerikai pénzek kerülnek a kampányába, azt viszont elismerte, hogy

félmillió forint már meg is érkezett Márki-Zayéktól, szerinte azonban többen félreértelmezik a Márki-Zay által elmondottakat.

– így reagált Budai arra, amikor a Mediaworks riportere szembesítette a politikust Márki-Zay Péter mondataival.

Budai Lóránt jobbikos jászberényi polgármester Forrás: Facebook

A NAV-vizsgálatnak pedig örömmel áll elébe, mint mondta:

Mint arról az Origo korábban már beszámolt, Jászberényben január 15-én tartanak időközi önkormányzati választásokat, miután októberben Gedei József, DK-s alpolgármester kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását. Az ügy érdekessége, hogy Budai Lóránt 2019-ben az ellenzéki összefogásnak köszönhetően lett polgármester, és még Gyurcsány Ferencné is kampányolt mellette.