Kiderült minden: így szúrta halálra a hős rendőrt a lépcsőházban a gyilkos Újbudán

Rendőrgyilkosság Újbudán, újbuda, XI.kerület, három rendőrt megkéseltek, rendőr, késelés, lövés, támadás, rendőr, gyilkosság, 2023.01.13.
Vágólapra másolva!
Megdöbbentő részletek derültek ki a csütörtöki rendőrgyilkosságról, a Blikk megtudta, milyen körülmények között, hogyan ölte meg az őt igazoltató rendőrt Sz. Szilárd.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön éjszaka riadóztatták a rendőröket egy XI. kerületi, Lecke utcai bérházhoz, a lakótársuktól rettegő bejelentők szerint a földszinten albérletben élő Sz. Szilárd valóságos ámokfutást rendezett a lépcsőházban.

Előbb mind a négy emeleten végigdörömbölte a szomszédok ajtaját, majd betört a fölötte lakó 80 év körüli, amputált lábú Marika nénihez.

A mindenütt "démonokat látó" férfit végül három járőr próbálta kordában tartani.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Miután a három rendőr a helyszínre érkezett, igazoltatni kezdték a magából teljesen kikelt Sz. Szilárdot. A rutinművelet során egy kést találtak a férfinél, amely egy tokba volt helyezve. A fegyvert maga Baumann Péter tette zsebre, néhány pillanattal később azonban olyan történt, amire senki nem számított.

A lépcsőház világítása váratlanul lekapcsolódott, Sz. Szilárd pedig azonnal nekirontott Baumannak.

Megszerezte a kést és habozás nélkül, kétszer egymás után szíven szúrta a rendőrt, majd a koromsötétben hadonászva a többieket is megvágta. A sérült rendőrök üldözőbe vették az utcára kirohanó férfit, többszöri figyelmeztetés után lábon lőtték, majd elfogták. A mindössze 29 esztendős Baumann Péter a helyszínen meghalt.