Nyugdíjasokat rabolt ki egy háromtagú kamaszbanda Budapesten

Pénz forint magyar
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Fiatalkorúak börtönre, illetve javítóintézeti nevelés várhat két kamaszra, akik 2019-ben idős asszonyokat löktek fel Budapesten, majd ellopták a táskájukat, és elszaladtak vele. Az egyik áldozatuk később a kórházban meg is halt. Mivel harmadik társuk a rablások idején még 12 éves sem volt, kora miatt nem büntethető.
Vágólapra másolva!

Az akkor 14 és 12 éves fiúk, és harmadik, 12 év alatti, azaz kora miatt nem büntethető társuk 2019 januárjában, délután, Budapest egyik parkjában

felfigyeltek egy 85 éves asszonyra. A legidősebb fiú hátulról a földre lökte, és kitépte a táskáját a kezéből, majd társaival együtt elmenekült.

A táskában talált 15.000 forintot elosztották, a táskát a benne lévő iratokkal együtt eldobták.

A földre lökött asszonynak keze-lába eltört, majd szövődményként tüdőgyulladást kapott a kórházban, amibe pár napon belül belehalt.

A fiatalabbik fiú 2019 március végén, este,

egy XV. kerületi lépcsőházban kitépte a táskát egy liftnél várakozó 87 éves idős asszony kezéből, miközben társai távolabbról figyelték.

A megszerzett 3.000 forinttal elmenekültek, a táskát pedig ez esetben is eldobták.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A törvényszék 2022. november 28-án a jelenleg már

18. évét betöltött idősebb fiút halált okozó testi sértés, rablás, kifosztás, illetve 2 rendbeli közokirattal visszaélés miatt bűnösnek mondta ki, ezért halmazati büntetésül 3 év és 8 hónap fiatalkorúak börtönére ítélte.

16. évét be nem töltött bűntársával szemben rablás, illetve kifosztás miatt halmazati büntetésül

1 év és 5 hónap javítóintézeti nevelést szabott ki.

Az ítélet ellen az idősebb vádlott és ügyvédje felmentésért és a büntetés enyhítéséért, míg bűntársa és ügyvédje enyhítésért fellebbeztek.

A főügyészség a napokban előterjesztett másodfokú ügyészi indítványával mindkét vádlott esetében az elsőfokú ítélet helyben hagyását javasolta.