Véresre verte egymást négy férfi Lábatlanban

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
Garázdaságban, magánlaksértésben és testi sértésben is bűnösnek mondott ki férfiakat az Esztergomi Járásbíróság amiatt, amit bő két éve tettek a Tatabányai Törvényszék közleménye szerint. 
Vágólapra másolva!

2020. november 22-én egy férfi a testvérével együtt elment egy lábatlani házhoz, hogy a volt élettársával és közös kisgyerekükkel találkozzon. Négy másik férfi is elkísérte őket, vagyis összesen hatan voltak. Amíg a testvérek odamentek a házhoz, a többiek hátrébb várakoztak. A férfi testvére a kezében egy tömörfa szerszámnyelet tartott. Ketten volt a ház udvarán. Az egyik a férfi élettársának az apja volt. Amikor meglátták a testvéreket, gyorsan kitámasztották a kaput, de hiába, ez nem állította meg a két támadót. A férfi berúgta a kaput, aztán a testvérével együtt bement az udvarra. Az egyik udvaron lévő férfi elszaladt az udvar hátsó részébe és egy vascsővel együtt tért vissza.

Eközben a férfi ököllel és a kaput kitámasztó vasrúddal is többször megütötte az élettársa apját.

Amikor az ütésektől összerogyot, a testvérek többször megütötték és bele is rúgak. Az áldozat nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel került kórházba, de a szakértők szerint sokkal nagyobb baja is lehetett volna, mert a támadás módja, és az eszköz alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására is. A férfi volt élettársa hívta a rendőröket. A férfi vascsővel a kezében kikergette az udvarról a testvéreket, és csatlakozott hozzá a nő apja is, akinek sikerült felállni a földről. Ő is felkapott egy vasrudat. A ház előtt összeverekedtek.

illusztráció Forrás: pixabay.com

A bíróság a férfit visszaesőként, távollétében 4 év 6 hónap börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra, testvérét 3 év 6 hónap börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, a vascsőves férfit 1 év 6 hónap - végrehajtásában 3 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre, a nő apját pedig 1 év - végrehajtásában 2 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyész, valamint a két udvaron lévő férfi tudomásul vette, a két testvér és védője viszont fellebbezett.